Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Fél lábbal az OIK-döntőben
Írta: Kovg1987   
2014. január 06. hétfő, 11:31

Csapatunk, a Vasas Óbuda címvédő ifjúsági csapata kétséget sem hagyott afelől a szombati, Folyondár utcában megrendezett OIK-elődöntőn, hogy bizony ebben a szezonban is nem csak hogy ott lesz a fináléban, de a sorozat egyik komoly esélyeseként kell számolni velünk. Kőnig Gábor tanítványai három győzelemmel abszolválták az elődöntő első tornáját.

Az ellenfelek közül előzetesen a Nyíregyáza elleni találkozó ígérkezett a legnehezebb feladatnak, azonban a nyírségiek mestere, Balázs István két kulcsjátékosát is pihentette ellenünk, így aztán a Miskolc volt az a csapat, amelyik szettet lopott címvédő lányainktól.

A játéknap első találkozóján a Szegeddel mérkőztünk, és tükörsimán, alig 50 perc alatt nyertünk is. A találkozó legérdekesebb - és egyben legfájdalmasabb - jelenete az volt, amikor kiatal centerünk, Kalotai Zsófia egy ütéssel olyan szerencsétlenül találta el az ellenfél feladóját, hogy annak eleredt az orra vére. Kőnig Gábor mindenkinek lehetőséget adhatott már a nyitómeccsen.

A folytatásban cserélődött az edzői stáb, miután a két ünnep között a juniorválogatottal Mariborban edzőtáborozó Kőniget utolérte a végzet. Mint ismert, Szlovéniában nagyjából az egész csapat belekerült egy hányós-hasmenős vírusba, ami edzőnkön most jött ki, így aztán a Nyíregyháza ellen beugróként már Buday Balázs ült a kispadon, aki azonnal változtatott a kezdőcsapaton, és az utóbbi időben a juniormérkőzéseken megszokott felállásban küldte pályára együttesét. A szabolcsiak elleni második szett elején Durst Anna (aki Czettli Emese rosszulléte és hazamenetele miatt egyedüli feladó volt a keretben) zsinórban tizenötöt (!!) nyithatott, 14:0-nál sikerült elforognia a nyíregyháziaknak... Ez szinte mindent elárul a találkozóról.

A harmadik meccsbe aztán már csempésztek egy kis izgalmat a lányok, felforgatott felállásban kezdtünk, ám az elvesztett első játszma után Buday Balázs felküldte a pályára alapcsapatát (amiből a két felnőtt kerettag, Stefanik Orsolya és Szabó Adrienn is hiányzott, ők majd csak a fináléra kapcsolódnak be), amely aztán a második szett közepétől meggyőző játékkal húzta be a harmadik győzelmét is.

A csapatok ugyanebben az összetételben még egyszer megmérkőznek egymással, február 1-jén, Nyíregyházán, ám mivel az első két helyezett kvalifikálja magát a május végi hatos döntőbe, így nagy csoda kellene ahhoz, hogy lányaink ne legyenek ott a fináléban.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Országos Ifjúsági Kupa, elődöntő, 1. torna, Folyondár utca

Vasas Óbuda - Szegedi RSE 3:0 (12, 12, 10)
Vasas: Benkó 9, Ludmán 11, Petőváry 7, Durst 2, Szalay 3, Pekárik 3. Csere: Dobrovits (liberó), Kalotai 13, Villám L. 4, Varga Zs. 4, Nagy M. 1, Chrobot 2. Vezetőedző: Kőnig Gábor
Szeged: Horváth L. 3, Szalai L. 3, Gardi 3, Kócsó, Ádám D. 1, Molnár L. 4. Csere: Kádár. Vezetőedző: Nusser Elemér 

Vasas Óbuda - Nyírsuli 3:0 (16, 7, 14)
Vasas: Durst 7, Benkó 11, Petőváry 7, Szalay 2, Ludmán 16, Pekárik 4. Csere: Dobrovits (liberó), Kalotai 8, Villám L. 1, Balabás 1. Vezetőedző: Buday Balázs
Nyírsuli: Szakál, Vén 2, Andrejkovics 5, Berényi 6, Makos 1, Thold 1. Vezetőedző: Balázs István

Vasas Óbuda - Albrecht MVSC MISI 3:1 (-18, 17, 17, 12)
Vasas: Ludmán 17, Balabás 2, Durst 4, Szalay 3, Petőváry 11, Villám L. 5. Csere: Dobrovits (liberó), Pekárik 13, Benkó 6, Chrobot 1, Nagy M. 3, Varga Zs. 1. Vezetőedző: Buday Balázs
MVSC: Bertók 7,  Kocsis 2, Denkó 6, Radomszki 11, Szilvási 10, Kiss E. 6. Csere: Jobbágy (liberó), Kundrák, Dömsödi, Mátyus. Vezetőedző: Toma Sándor

A többi mérkőzésen: Nyírsuli - MVSC 3:0, Nyírsuli - Szeged 3:0, MVSC - Szeged 3:0

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés