Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Magabiztos sikerek Szombathelyen a serdülő bajnokság első fordulójában
Írta: SarlosM   
2013. október 13. vasárnap, 09:13

A Vasas Óbuda címvédő serdülőcsapata Szombathelyen, a Vasi Sportakadémia otthonában lépett pályára a korosztályos bajnokság első fordulójában. A házigazdákon kívül a Győri DRC-Baross csapata kapott még beosztást csoportunkba, Kőnig Gábor csapata mindkét ellenfelét könnyedén, nagy különbséggel verte.

serdulo

A reggel hét órás indulást és az ezt követő szűk négy órás utazást követően kissé fáradtan érkezett meg serdülőcsapatunk Szombathelyre, ám két csoportellenfelünk öt szettesre nyújtotta a nyitómeccset, így a lányoknak bőven volt ideje ráhangolódnia az előttük álló mérkőzésekre.

Két ellenfelünk közül előbb a Győri DRC-Baross csapatával mérkőztek a mieink, akiket nagyon könnyedén, alig negyvenöt perc alatt, három sima szettben le is győztek. Kőnig Gábor minden játékosának lehetőséget adott a mérkőzés során, a pontosan és nagy lelkesedéssel játszó kezdőink mellett így cserejátékosaink is bizonyíthatták, lehet rájuk számítani. Igaz, a teljes képhez hozzátartozik, hogy a győriek nem tanúsítottak túlzottan nagy ellenállást, cserejátékosaik olykor például egy-egy rövid telefon erejéig teljesen kivonták magukat az összecsapásból (3:0).

Néhány percnyi pihenőt követően ismét parkettre léptek a lányok, a csapatra ezúttal a házigazda Vasi Sportakadémia várt, akik a nap nyitómérkőzésén öt szettes vereséget szenvedtek a Győrtől. Kőnig Gábor nem változtatott bevált kezdőcsapatán, ennek eredménye két nagyon sima szett lett, igaz csapatunk nyitásfogadása a mérkőzés elején enyhén szólva is akadozott. A harmadik játszmára jöhettek ismét a cserék, akik hasonlóan könnyedén, megingás nélkül hozták a kötelezőt, így ötven percnyi játék után második mérkőzésünk is véget ért (3:0).

A serdülő bajnokság első fordulójában még egyszer megmérkőznek majd egymással a csapatok, a helyszín akkor Győr lesz, ám a mai eredmények tekintetében és az erőviszonyokat látva az már most borítékolható, hogy lányaink ott lesznek a következő körben is.

A második mérkőzést követően Benedek Gabriella értékelte a csapat egész napos teljesítményét. "Szerintem ez a mai nap inkább a gyakorlásé volt, nem igazán volt ugyanis olyan ellenfél, aki komoly küzdelemre késztetett volna bennünket. Az edzéseken tanult elemek gyakorlására viszont mindenképpen ideális volt. Csapatként most épülünk, egyre jobban összeáll a társaság. A serdülő bajnokság hatos döntője úgy gondolom reális célkitűzés, ott azonban már jóval nehezebb lesz a feladatunk. Ahhoz, hogy ott is jó teljesítményt nyújthassunk majd egy kicsit mindenkinek komolyabb kell vennie a dolgát, ott lenni az összes edzésen és a lehető legjobban a feladatra, a játékra koncentrálni."

-----------------------------------------------------------------------

Vasas Óbuda – Győri DRC-Baross 3:0 (9, 9, 9)
Vasas Óbuda: Balabás B. 4, Varga Zs. 8, Villám L. 12, Czettli E. 4, Kalotai Zs. 6, Benedek G. 18. Csere: Büki D. (liberó), Schildkraut F. 4, Madarász K. 3, Erdei M.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:0, 11:4, 16:6, 21:8, 25:11. 2. játszma: 5:1, 12:2, 16:4, 21:4, 25:6. 3. játszma: 5:1, 10:4, 16:6, 21:9, 25:10

Vasas Óbuda – Vasi Sportakadémia 3:0 (-11, -6, -10)
Vasas Óbuda: Balabás B. 7, Varga Zs. 9, Villám L. 10, Czettli E. 1, Kalotai Zs. 3, Benedek G. 6. Csere: Büki D. (liberó), Schildkraut F. 6, Madarász K. 1, Erdei M. 1

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:0, 11:4, 16:6, 21:8, 25:11. 2. játszma: 5:1, 12:2, 16:4, 21:4, 25:6. 3. játszma: 5:1, 10:4, 16:6, 21:9, 25:10

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kőnig Gábor: - Edzésnek jó volt. Elkezdődött az OSB, ez is jó, ezt is látjuk most már. Amit korábban is mondtam, az egyértelműen bebizonyosodott, a kiemelésnek köszönhetően két gyengébb ellenfelet kaptunk, azonban az mindenképpen a lányok hozzáállását dicséri, hogy maximális koncentrációval és alázattal játszottak, ennek köszönhetően meglehetősen könnyedén tudtuk le a mai napot. A Budapest Bajnokságban való részvételünk mindenképpen a javunkra válik majd, hiszen ezeknek a lányoknak elsősorban meccsrutinra van szüksége. Itt pedig volt korosztályos és felnőtt válogatottak, NB I-es játékosok ellen játszhatnak, ami egyrészről nyilvánvalóan nehezebb, ugyanakkor sokkal élvezetesebb és hasznosabb is. A fáradtsággal nem lehet gond, ebben a korosztályban heti két meccsnap az edzések mellett nem jelent túlzott terhelést.

Írta: Sarlós Márton

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés