Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Újabb hétvége, újabb éremesély
Írta: Kovg1987   
2017. május 25. csütörtök, 22:32

Az ifjúsági bajnokságban szerzett aranyérem után ezúttal a juniorok között készül szép eredményre a Kőnig Gábor vezette Vasas Óbuda, amely péntektől vasárnapig Kaposváron szerepel az Országos Junior Bajnokság hatos döntőjében.

IMG_0958

Durst Annának ezúttal is vezéregyéniségnek kell lennie

Az előjelek nem a legkedvezőbbek, hiszen az éppen múlt hétvégén megsérült Kiss Gréta nem tudja vállalni a játékot, mint ahogy természetesen a június eleji műtétjére készülő Németh Anett sem. Az ifjúsági tornához képest változás, hogy ezúttal a Békéscsabára szerződő Pekárik Eszter, valamint Balabás Barbara is vezetőedzőnk rendelkezésére áll centerposzton.

"Sajnos azt nem állíthatom, hogy a legkedvezőbb előjelekkel készülünk a junior döntőre, de nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, mert azokkal kell megoldanunk ezt a döntőt, akik rendelkezésemre állnak" - mondta honlapunknak Kőnig Gábor.

Hozzátette, szerinte még kiegyenlítettebb a mezőny, mint az ifik között volt, hiszen például a Békéscsaba egy (Szpin Renáta), a Nyíregyháza pedig két (Kalotai Zsófia, Villám Lilla) felnőtt válogatott játékossal erősödött.

"Bárhogy is álljunk fel, hiszek abban, hogy bárkit meg tudunk szorongatni, sőt, le is tudunk győzni. A másik öt csapat is kiváló játékerőt képvisel, éppen ezért nem szálltunk el amiatt, hogy megnyertük a múlt hétvégi versenyt" – nyilatkozta Kőnig. Az edzésmunkával kapcsolatban elmondta, érzi a lányokon, hogy motiváltak, főleg a fiatalok, akik messze vannak még a junior felső korhatárától, de szeretnék megmutatni, hogy nem véletlenül jutottak el idáig.

"Ez egy új hétvége, mindenki a nulláról indul, nem hagytuk el magunkat. Nem készülünk nagy újdonsággal, ugyanazt a stílusú játékot szeretnénk bemutatni, amit Nyíregyházán, sőt, ha lehet, még változatosabban szeretnénk röplabdázni" – avatott be kicsit a taktikai részletekbe bennünket Kőnig Gábor. Szavait azzal zárta, hogy ha azt nyújtják a lányok, amit egy hete, akkor bármi is legyen a végeredmény, elégedetten fog hazajönni Kaposvárról.

A juniortorna lebonyolítása megegyezik az ifiével, azaz a pénteki csoportmérkőzések után szombaton a keresztjátékra és az elődöntőre, míg vasárnap a helyosztókra kerül sor. Előbbi kettőre a Kodály iskola tornatermében, utóbbira a Városi Sportcsarnokban.

Az eredményekről Facebook-oldalunkon tájékozódhattok.

-------------------------------------------------------------------------

A csoportbeosztás
A csoport: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Békéscsaba, UTE
B csoport: Nyíregyháza, Gödöllő, Vasas Óbuda

A döntő Vasas érdekeltségű programja
Május 25., péntek
11:30 Penta Gödöllő – Vasas Óbuda
17:30 Vasas Óbuda – Nyíregyháza

Május 27., szombat
10:00 Női középdöntő
12:00 Női középdöntő
16:00 Női elődöntő
18:00 Női elődöntő

Május 28., vasárnap
11:00 Női bronzmeccs
11:00 Női 5. helyért
13:00 Női döntő

Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés