Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ezüstéremmel zártuk a bajnokságot
Írta: Kovg1987   
2017. április 25. kedd, 09:12

Az elmúlt három évhez hasonlóan ismét ezüstérmet nyert női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a bajnokságban. A bajnok sorozatban negyedszer is a Békéscsaba lett, akiknek ezúton is gratulálunk az egész éves kimagasló teljesítményükhöz!

IMG_1223

A bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a házigazda BRSE azzal a céllal lépett pályára, hogy lezárja a finálét, míg a mieink két fontos hiányzóval (Németh Anett és Lévai Vivien) is szerettek volna meglepetést okozni. A találkozót Bodnár Dorottya nyitássorozatával a hazaiak kezdték jobban, Jókay Zoltán időkérését követően azonban azonnal ledolgoztuk a kialakult négy pontos hátrányt (4:4). Sajnos újabb csabai sorozat következett, melyet a folytatásban az ezúttal kezdőként lehetőséget kapó Szedmák Réka jó szerváival tudtunk ellensúlyozni valamelyest (10:8). A folytatás ismét a Békéscsabáé lett, Szakmáry kiemelkedően jól játszott, vezetőedzőnk második időkérésekor pontosan kétszer annyi pontnál tartott, mint csapattársai összesen (15:9). Szépen küzdött csapatunk, Emily Sklarnak és Meredith Hardynak köszönhetően sikerült közelebb zárkózni, Sasa Nedeljkovic időkérést követően (18:14) azonban már nem tudtuk megszorítani a címvédőt, Tálas Zsuzsanna húzásával megnyerte az első szettet a Békéscsaba (25:20, 1:0).

A második játszmára Irina Szmirnova is beindult, a BRSE néhány perc alatt tetemes előnybe került (10:4). Sok nyitást rontottunk, a különbség rohamosan nőtt a felek között, így Jókay a második technikai szünet után feladót váltott (16:7). Felváltva szerezték a pontokat a felek, nem sikerült csökkenteni hátrányunkat, a Békéscsaba a csereként beálló Soós Nikolett támadásaival zárta le a játszmát (25:17, 2:0).

IMG_0791

A harmadik játszmára végleg elszállt a csapat nyitásfogadása, a BRSE magabiztosan menetelt újabb bajnoki címe felé (12:2). Szakmáry és Smirnova szinte minden labdáját pontra váltotta, a mieink pedig ekkor már kimondottan bátortalanul röplabdáztak (16:6). A játék képe már nem változott a mérkőzés végéig, a Békéscsaba pontosan olyan fölényesen nyerte meg a bajnoki döntő utolsó játszmáját, mint amennyire kiemelkedett a hazai mezőnyből a teljes idény során (25:14, 3:0).

Csapatunk, a Vasas Óbuda a Magyar Kupa után ezzel a bajnokságban is ezüstérmet szerzett, mely a jelenlegi hazai erőviszonyok ismeretében nagyon szép teljesítmény. Biztosak lehetünk benne, a BRSE kivételével bármely magyar egyesület nagyon szívesen cserélne a mieinkkel...

IMG_1127

--------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (20, 17, 14)
Békéscsaba, 2000 néző. Vezette: Tillmann, Éva T.

BRSE: Tálas 4, Szakmáry 15, Clement 6, Smirnova 16, Matic 6, Bodnár 1. Csere: Szpin (liberó), Ludmán, Soós 4, Petrenkó. Vezetőedő: Sasa Nedeljkovic
Vasas: Kountoura 4, Sklar 6, Szedmák 5, Rountree 10, Török 2, Hardy 9. Csere: Bánlaki (liberó), Durst, Kiss G. Vezetőedző: Jókay Zoltán

A párharc végeredménye: 3-0, a Békéscsaba javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Sasa Nedeljkovic: - Gratulálok mindenkinek, aki hozzájárult a szezon sikereihez! Fontos, hogy ebben az évadban nem csak a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában tudtunk bizonyítani, hanem a nemzetközi porondon is. Idén bejelentkeztünk Európába, és remélem, hogy a klub a következő évben még nagyobb célokat fogalmaz meg. Boldog vagyok, hogy részese lehetettem az elmúlt két év sikereinek.

Jókay Zoltán: - Gratulálok a Békéscsabának, megérdemelték az idei bajnoki címet. Úgy érzem, hogy a Vasas is kihozta magából a maximumot, ezúttal ez a Magyar Kupában és a magyar bajnokságban is az ezüstéremre volt elég.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés