Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Továbbra is nyert szett nélkül
Írta: Kovg1987   
2017. április 18. kedd, 09:33

Sorozatban nyolcadik bajnoki döntőjére készülhetett csapatunk, a Vasas Óbuda, ahol három elveszített finálét követően ezúttal is a címvédő, esélyesesbb, hazai porondon két éve veretlen Linamar-BRSE várt a mieinkre. Az első összecsapás igazolta a várakozásokat, és a viharsarkiak 3:0-ra nyertek.

IMG_7811

A bajnoki alapszakaszt a békéscsabaiak nyerték, így hétfőn este idegenben kezdte meg az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot együttesünk. A találkozó elején szurkolóink a hosszú időre kieső Németh Anettnek üzentek, míg lányaink remek nyitásokkal meglepték a Békéscsabát, így az első technikai szünethez érve nálunk volt az előny (5:8). Két hibával saját lendületünket törtük meg a folytatásban, a BRSE pedig köszönte szépen, és átvette a vezetést (13:12). A kezdeti, bátor játék helyét kissé görcsös produkció vette át, fontos helyzetekben rendre rossz megoldást választottak játékosaink, a Békéscsaba Irina Szmirnova vezérletével könnyedén nyerte meg a játszmát (25:15, 1:0).

A második szettet ismét lendületes, jó játékkal indították a lányok, nagyot küzdve négy pontos előnyre tettek szert (5:9). Sajnos újfent leblokkolt együttesünk, Szakmáry Gréta nyitássorozatát követően immáron egy pontos hazai vezetésénél volt kénytelen időt kérni vezetőedzőnk, Jókay Zoltán (10:9). Ekkor még sikerült fordítani, a BRSE azonban pillanatok alatt visszavette a vezetést, így előbb Szedmák Réka bevetésével, majd újabb időkéréssel próbálkoztunk (17:13). Becsülettel harcolt csapatunk, a szezon egyik legszebb labdamenetét meg is nyerték a mieink, ám a Molcsányi Rita vezetésével kimagaslóan mezőnyöző Békéscsabát nem lehetett megszorítani (21:17). A végjátékban Bátkai-Katona Ágnes játékvezető borzolta még a kedélyeket, az eredményt azonban ez nem befolyásolta, megérdemelten nyerte a szettet a hazai gárda (25:18, 2:0).

IMG_7829

A forgatókönyv nem változott a harmadik játszmára sem, jó kezdés után hamar visszaestünk, Szakmáry és Szmirnova támadásaival a BRSE került előnybe (11:8). A Békéscsaba sok olyan megoldást felvállalt, amit a mieink nem, a kisebb holtpontokon pedig gyorsan túllendültek a hazaiak, magabiztosan meneteltek a győzelem felé (20:15). Az utolsó percekben Török és Kiss Gréta pontjaival még sikerült két pontosra csökkenteni a különbséget, Bodnár Dorottya nyitássorozata azonban minden kérdést eldöntött. A BRSE érvényesítette a papírformát és magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a döntő első mérkőzésén (25:20, 3:0).

-------------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA BAJNOKI DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (15, 18, 20)
Békéscsaba, 1500 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Szabó P.

Békéscsaba: Tálas 2, Szakmáry 17, Clement 5, Smirnova 13, Matic 3, Bodnár 11. Csere: Molcsányi (liberó), Petrenkó, Ludmán, Soós. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic
Vasas: Kountoura, Török 5, Hardy 5, Rountree 10, Sklar 7, Pekárik 1. Csere: Lévai (liberó), Szedmák 1, Kiss G. 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Linamar Békéscsabai RSE javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Sasa Nedeljkovic: - A mentális erő nálunk volt, az első és a második játszmában pontosan, a harmadikban viszont már több hibával játszottunk. Jó hajrával sikerült megnyernünk a mérkőzést. Külön örülök a hosszú labdameneteknek.
Jókay Zoltán: - Megvoltak a pozitívumok a mérkőzésen, helyenként valóban azt csináltuk a pályán, amit megbeszéltük. A keménység is megvolt, de a játszmák közepére rendre elpuhultunk. A nyitásfogadásunk dadogott, ebből nem tudtunk építkezni, és ezt kihasználta a Békéscsaba.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés