Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
"Szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül jutottunk ide" - Lévai Vivien
Írta: Kovg1987   
2017. április 16. vasárnap, 19:03

Elszántan készül női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a bajnoki fináléra, melynek első összecsapására hétfő este kerül sor Békéscsabán. A találkozó előtt együttesünk egyik legrutinosabb tagjával, Lévai Viviennel beszélgettünk.

IMG_6737

Hihetetlen, de igaz: amióta Lévai Vivien a felnőtt csapatot erősíti (a 2009-2010-es szezon óta), minden évben bajnoki döntőt játszhatott az együttessel. Sőt, az azóta elérhető 16 fináléból mindössze egyszer, a 2011-es Magyar Kupa kiírásban nem került döntőbe csapatunk, ami egészen páratlan sikerszéria. Mondhatjuk, Lévai Vivien, vagy ahogy mindenki ismeri, Pöti a kabalánk.

"Őszintén szólva fogalmam sincs, hányadik döntőmre készülök" - mondta nevetve honlapunknak a vasárnap esti edzés után Lévai Vivien. - "Várom nagyon a hétfői meccset, még ha kicsit izgatottabb is vagyok, mint szoktam lenni."

Ennek az oka egyszerű: mint közismert, válogatott játékosunk térdszalag-szakadása miatt az egész tavalyi idényt kihagyta, így az előző évi fináléban nem tudta segíteni csapattársait.

"Végignyomtam az egész évet, de ez mégis csak a mindent eldöntő döntő. Ennek ellenére nem készülök másként, mint a többi találkozóra, mert szeretem a megszokott dolgokat" - mondta.

IMG_9750

A Békéscsaba magyar csapat ellen két éve veretlen, utoljára éppen mi győztük le őket még a 2015-ös bajnoki döntő harmadik összecsapásán. Az idei mérlegünkkel nem büszkélkedhetünk, hiszen négy találkozásunk alkalmával még játszmát sem tudtunk nyerni ellenük. Liberónk bízik abban, hogy ezúttal mindez másként lesz.

"A legfontosabb, hogy egyben legyünk hétfőn, ne egyéni teljesítmények legyenek, hanem csapatként játszunk jól. Minden játékelemben jól kell teljesítenünk: kellenek a jó blokkok, jó lenne néhány remek nyitássorozat is, hisz akkor nem tudnak olyan változatosan támadni. Meg hát szükség lesz a jó nyitásfogadásra is. Teher nélkül lépünk pályára, de szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig. Itt vagyunk a döntőben, szeretnénk sokkal jobban teljesíteni, mint a kupadöntőben!" - tette hozzá Lévai.

És hogy mit vár a hétfői összecsapáson?

"Reméljük a legjobbakat!" - mondta titokzatosan.

A bajnoki finálé első mérkőzését hétfőn 18 órakor rendezik. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés