Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Megint megpróbálhatjuk legyőzni a Békéscsabát!
Írta: Kovg1987   
2017. április 13. csütörtök, 09:48

Megint sikerült! Az elmúlt hét szezonhoz hasonlóan a mostani bajnokságban is ott lesz a bajnoki döntőben női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda, amely az elődöntő negyedik mérkőzésén 3:1-re verte a Fatum-Nyíregyházát, ezzel összesítésben 3-1-re nyerte a párharcot, és készülhet a Békéscsaba elleni fináléra.

IMG_7281

Felszabadult, bátor játékkal kezdte a mérkőzést együttesünk, erőteljes nyitásaink alaposan meglepték a nyíregyháziakat (5:8). A technikai szünetet követően Tess Rountree elképesztő szerva-sorozatot indított, amerikai légiósunk épp az erre a meccsre liberóvá avanzsáló Szombathelyi Szandrát találta meg nagyon, pillanatok alatt tetemesre nőtt előnyünk (7:16). A játszma végén zárkózott ugyan a hazai gárda, Török Kata ejtésével azonban meglepően hamar véget ért az első szett (16:25, 0:1).

A második játékrészre sokat javult a Nyíregyháza, a mi lányaink pedig egyre többet hibáztak, Jókay Zoltán gyorsan ki is kérte első idejét (7:4). A gyengébb kezdés ellenére, Emily Sklar támadásainak köszönhetően belátható távolságból követtük a hazaiakat, ám a felzárkózáshoz lényegesen pontosabb játékra lett volna szükség (16:11). Csapatkapitányunk, Meredith Hardy, valamint másik centerünk, Pekárik Eszter is vezéregyéniségnek bizonyult, így előbb felzárkóztunk, majd ki is egyenlítettünk (21:21). Egy-egy rontott nyitást követően azonban a hazaiak bírták jobban a végjátékot, előbb ziccerhelyzetben outot ütöttünk, majd Kalotai Zsófia ászát követően 1:1-re módosult az állás (25:23, 1:1).

IMG_6737

A folytatásra már ismét az első etapban látott Vasas Óbuda jött ki, magabiztos, pontos játékkal simán hagytuk faképnél a Nyíregyházát (1:6). Rountree lemásolta korábbi fantasztikus nyitássorozatát, Török pedig ellenállhatatlanul támadott, a szett derekára gyakorlatilag eldöntöttük a játszmát (5:16). Horváth András cserejátékosai bevetésével próbált változtatni a mérkőzés képén, sőt, talán inkább már a kezdőket pihentette a következő szettre, a játszmát mindenesetre óriási különbséggel nyertük (11:25, 1:2).

A jó játékot ismét visszaesés követte, gyenge nyitásfogadásunkból nem tudtunk igazán építkezni, míg a túloldalon Nelmaira Valdez és Villám Lilla egyre jobb százalékkal fejezte be a támadásokat (10:5). A Nyíregyháza hibáira sajnos rendszeresen a mieink is rákontráztak egy-egy rossz megoldással, így nem igazán sikerült közelebb férkőzni a hazaiakhoz (16:12). A játszma vége felé közeledve egyetlen pontra zárkózott csapatunk, ám fontos pillanatokban ismét hibáztunk, így visszaállt a négy pontos különbség (23:19). Ekkor feladót váltottunk, Durst Anna irányítása mellett pedig előbb szépítettünk, majd a nyitósarokba forgó Török ászával, valamint Sklar pontjaival kiegyenlítettünk (23:23). Újabb Török-ásszal meccslabdához jutottunk, melyet hárítottak a hazaiak, Hardy szép támadása után azonban ismét egyetlen pontra kerültünk a bajnoki döntőtől. Ezúttal már nem hibáztak a mieink, Sklar bombájával lezártuk a mérkőzést, így sorozatban nyolcadik alkalommal jutottunk fináléba (24:26, 1:3)!

IMG_7224

A Békéscsaba elleni bajnoki döntő első meccsére húsvét hétfőn kerül sor a Viharsarokban, míg az első hazai találkozót jövő csütörtkön, azaz április 20-án játsszuk.

---------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 1:3 (-16, 23, -11, -24)
Nyíregyháza, 300 néző. Vezette: Tillmann, Adler

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Valdez 19, Vacsi 8, Villám 13, Fernandez 4, Kalotai 3. Csere: Szombathelyi Sz. (liberó), Andrejkovics 1, Tóth F., Sitku, Leidgeb 1, Kundrák. Vezetőedző: Horváth András
Vasas: Kountoura 5, Török 12, Hardy 13, Rountree 12, Sklar 17, Pekárik 6. Csere: Lévai (liberó), Kiss G., Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Vasas Óbuda javára

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Horváth András: - Nagyon hullámzó volt a játékunk, ezért nem sikerült nyernünk. Vasárnaptól a bronzéremért szállunk harcba.

Jókay Zoltán: - Az első két mérkőzésen még döcögött a szekér, aztán rátaláltunk megfelelő útra és játékra. Ma az első játszmában nagyon szépen játszottunk, aztán hagytuk egyenlíteni a Nyíregyházát. A harmadik szettben összeszedettebben röplabdáztunk, a végén pedig jól küzdöttünk. Ami a célunk volt a szezon előtt, azt teljesítettük. Most feldolgozzuk a történteket, és következhet a döntő!

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés