Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Végre elkezdtük az elődöntőt!
Írta: Kovg1987   
2017. április 11. kedd, 09:32

"Na végre!" - gondolhatták női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda szurkolói a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzése után, amelyen 3:0-ra győztük le a Fatum-Nyíregyháza együttesét, és ezúttal már - a kisebb hullámvölgyek ellenére - a játékunk is közel volt ahhoz, amilyennek egy bajnoki elődöntőben lennie kellene.

IMG_5842

Elena Kountoura jó nyitásaival, valamint határozott támadójátékkal indítottuk a mérkőzést, a vendégek részéről pedig a szabolcsi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Nelmaira Valdez emelkedett ki (7:8). A Németh Anett sérülése miatt ismét kezdőcsapatba kerülő Török Kata szerváival három pontos hátrányból álltunk fel, majd a korábbinál változatosabb támadójátékkal három pontos előnybe kerültünk (19:16). Horváth András, a vendégek mestere gyors egymásutánban kikérte mindkét idejét, a játszma végén azonban már csak kozmetikázni tudott az eredményen a Nyíregyháza, Genesis Francesco hosszú nyitásával ért véget az első szett (25:22, 1:0).

A folytatásban Török mezőnymunkájával, valamint Emily Sklar okos támadásaival továbbra is a mieink domináltak a mérkőzésen (11:9). Négy pontos előnyünknél egy véleményes játékvezetői ítélet (az ellenfél feladója hátsó sorosként hálószint felett blokkolt) zavarta meg csapatunkat, néhány perc leforgása alatt fordítani tudott a Nyíregyháza (16:17). A mérkőzés leghosszabb labdamenetét egy szép Sklar ponttal megnyerve visszavettük a vezetést, majd egy-egy időkérést és rontott nyitást követően Durst Anna érkezett szerválni (23:22). Fiatal feladónk nem hibázott, két jó nyitással megalapozta a következő labdameneteket, Meredith Hardy blokkját követően így kétszettesre duzzadt előnyünk (25:22, 2:0).

IMG_5727

A harmadik játszmát Rountree bombáinak köszönhetően ismét mi kezdtük határozottabban, majd Hardy révén már tetemesre nőtt előnyünk (12:4). Török jó fogadása és mezőnymunkája mellett a támadásokból is alaposan kivette a részét, Horváth András második időkérési lehetőségét is kihasználta (18:10). A magabiztos vezetés talán túlzottan is megnyugtatta együttesünket, a vendégek négy pontra zárkóztak, Jókay Zoltán pedig időt kért (19:15). A nyitásokkal alaposan megtalált Sklart Kiss Gréta váltotta, a különbség azonban tovább csökkent, így ismét magához hívta csapatát vezetőedzőnk (21:19). Ezúttal már sikerült rendet tenni a fejekben, a mérkőzés hátralévő részében már csak egyetlen pontot szerzett a Nyíregyháza, így magabiztos, három szettes győzelemmel vettük vissza a vezetést a bajnoki elődöntőben (25:20, 3:0).

A párharc negyedik találkozóját szerdán este fél hatkor rendezik Nyíregyházán.

---------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (22, 22, 20)
Folyondár utca, 400 néző. Vezette: Mezőffy, Mezei

Vasas: Kountoura, Török 9, Hardy 10, Rountree 12, Sklar 10, Pekárik 6. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Nyíregyháza: Francesco 1, Szombathelyi 2, Kalotai 6, Villám 11, Valdez 16, Vacsi 5. Csere: Tóth (liberó), Leidgeb, Andrejkovics, Fernandez. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Lényegesen higgadtabban és nyugodtabban játszottunk, mint az első két meccsen. Stabilabbak voltunk és ez döntött most. Örülök neki, de azért van még hová fejlődnünk.
Horváth András: - Sok hibát vétettünk, de mindent megteszünk, hogy a hazai mérkőzésen kiharcoljuk az ötödik meccset.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés