Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ezúttal a Nyíregyháza győzött
Írta: Kovg1987   
2017. április 08. szombat, 12:00

Nyíregyházán folytatódott az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki elődöntő női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda és a Fatum Nyíregyháza között. A mieink ismét adósak maradtak az igazán jó teljesítménnyel, így a szabolcsiak kiegyenlítették a párharcot.

IMG_4529

Szombathelyi Szandra vezérletével a házigazda Fatum-Nyíregyháza kezdte jobban az elődöntő második mérkőzését, Jókay Zoltán öt pontos hazai vezetésénél kérte ki első idejét (12:7). Elena Kountoura nyitássorozatával két egységre csökkentette a különbséget csapatunk, ám a folytatásban hibát hibára halmozva megkönnyítettük a Nyíregyháza dolgát (17:11). Több gyenge egyéni teljesítmény megpecsételte a mieink sorsát az első szettben, simán buktuk a játszmát (25:16, 1:0).

A következő játékrészt már kicsit változatosabb játékkal kezdtük, ezúttal Horváth András kényszerült gyors időkérésre (5:10). Emily Sklar támadójátékával tartottuk előnyünket, Tess Rountree azonban nem tudta hozni elmúlt hónapokban megszokott vezérszerepét (12:14). A végjátékig sokat hibázott mindkét fél, majd Németh Anett és Nelmaira Valdez vívott ütőpárbajt, melyből fiatal átlónk jött ki győztesen, így összejött az egyenlítés (21:25, 1:1).

Németh nyitásaival és jó támadásaival a harmadik szettet is magabiztosan kezdtük, Josefina Fernandez beálllását követően azonban fokozatosan felzárkózott, majd kiegyenlített a Nyíregyháza (10:10). Valdez és Villám Lilla felváltva fejezték be a hazai támadásokat, a szett végén vezetőedzőnk cserejátékosai bevetésével próbált új színt vinni játékunkba (17:12). Horváth András csapatának lendületét nem lehetett azonban megtörni, magabiztosan vették vissza a vezetést (25:19, 2:1).

A negyedik játszmára Török Kata váltotta a nagyon gyenge napot kifogó Rountree-t, fiatal ütőnknek köszönhetően magabiztosan vezettünk is az első technikai szünethez érve (4:8). Genesis Francesco két szép megoldásával egyenlítettek a hazaiak, majd egy sajnálatos esemény törte meg a játékot: egyik húzóemberünket, Németh Anettet sérülés miatt kellett lecserélni (13:13). A kényszerű játékmegszakítás után a meccset egyébként kimondottan jól vezető játékvezetői párosnak is volt egy véleményes döntése, Török újabb pontjaival ekkor azonban még fordítani tudtunk (15:16). A játszma végén ismét fontos pillanatokban hibáztunk, előbb 21:20-as előnyünknél, majd 22:22-es állásnál is nyitást rontottunk, a Nyíregyháza így teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és egyenlített így az elődöntőben (25:22, 3:1).

A párharc igen fontosnak ígérkező harmadik összecsapására hétfőn, hat órakor kerül sor a Folyondár utcában.

----------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3:1 (16, -21, 19, 22)
Continental Aréna, 300 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Horváth

Nyíregyháza: Francesco 6, Szombathelyi 5, Vacsi 9, Villám 15, Valdez 17, Kalotai 8. Csere: Tóth (liberó), Fernandez 5, Kundrák. Vezetőedző: Horváth András
Vasas: Kountoura 3, Sklar 12, Pekárik 5, Németh 14, Rountree 5, Hardy 10. Csere: Lévai (liberó), Kiss, Szedmák 2, Durst, Török 7. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Horváth András: - Fontos volt ez a mérkőzés, mentálisan nagyon fel kellett rá készülnünk. Örülünk a győzelemnek, de már a folytatásra összpontosítunk. Németh Anettnek jobbulást kívánunk.
Jókay Zoltán: - Sok hibával játszottunk és ez döntőnek bizonyult a mai mérkőzésen. Ráadásul, amikor a negyedik szettben lehetőségünk lett volna a javításra, a legrosszabb pillanatokban rontottunk. Ezzel a játékkal nem érdemeltünk győzelmet, össze kell szedni magunkat a folytatásra.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés