Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Öldöklő csatában őriztük meg pályaelőnyünket
Írta: Kovg1987   
2017. április 05. szerda, 08:34

Pontosan úgy kezdődött, ahogy azt vártuk: öldöklő csatát hozott női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda és a Fatum Nyíregyhzáa egymás elleni bajnoki elődöntőjének első összecsapása. Az ötszettes mérkőzés végén mi örülhettünk, így 1-0-ra vezetünk az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

IMG_4876

Nelmaira Valdez nyitássorozata adta meg a találkozó alaphangját, Tess Rountree pontjaival azonban hamar ledolgoztuk kezdeti hátrányunkat (6:5). A folytatásban Villám Lilla vezérletével ismét a Nyíregyháza dominált, a mieink rengeteg hibával, pontatlan nyitásfogadással, és igazi tűz nélkül játszottak (14:16). A játszma végén sem rontottunk kevesebbet, az egyébként szintén nem parádézó vendégeknek különösebben megizzadniuk sem kellett a sikerért (19:25, 0:1).

Sajnos a második szettre sem ébredt fel együttesünk, egyedül Rountree támadójátéka volt kiemelkedő, mérkőzésbeli hatodik (!) hálóérintésünket követően négy ponttal vezetett a Nyíregyháza (8:12). Török Kata beállását követően egy jó nyitássorozattal új lendületet adott csapatunknak, Meredith Hardy ászát követően egyenlítettünk (18:18). Németh Anett gyönyörű blokkjával három pontosra duzzadt előnyünk a végjátékban, Genesis Francesco azonban két ásszal visszahozta a szettbe a vendégeket (23:23). Genesis harmadszorra a hálóba nyitott, majd szettlabdát hárított a Nyíregyháza, Valdez hibája után Németh keze viszont már nem remegett meg, és egy remek szervával lezárta a játszmát (26:24, 1:1).

IMG_4930

A harmadik szettet újfent gyengén kezdtük, de Rountree vezetésével ezúttal gyorsan eszmélt együttesünk (5:5). Egyre jobban játszott csapatunk, Elena Kountoura pontosan játszotta meg szélsőit, a túloldalon pedig Villám volt nagyon elemében (14:12). Lendületes játékunkkal nem tudott mit kezdeni a Nyíregyháza, Hardy szép blokkját követően második időkérési lehetőségét használta ki Horváth András (19:13). Két vendég pont után ismét Török jött nyitni a mieinknél, fiatal szélsőnk pedig a szett végéig már nem is adta át másnak a lehetőséget, remek sorozattal tett pontot a játszma végére (25:15, 2:1).

A csereként pályára lépő Josefina Fernandez jól szállt mérkőzésbe a negyedik szett elején, ám ezúttal végre a mi lányaink is élesebben kezdtek (8:9). Hatalmas küzdelem folyt a pályán, Szombathelyi Szandra gyors, lendületes támadásaival a vendégeket juttatta előnyhöz (13:17). Emily Sklar révén zárkózni tudott csapatunk, ám Villám pontjai után újfent öt pont volt a felek között, Kiss Gréta jó nyitásaival már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen, következhetett az ötödik szett (22:25, 2:2).

IMG_4962

Villám továbbra is nyerőembernek bizonyult a vendégek oldaláról, míg a pattanásig feszült hangulatban Sklar kétszer is hibázott, így a Nyíregyházánál volt az előny a térfélcserénél (5:8). Kountoura a folytatásban szépen megnyitotta Fernandezt, így a döntő játszmában nagyot játszó Pekárik pontjával előbb egyenlítettünk, majd óriási blokkjával a vezetést is átvettük (10:9). Lendületben maradtak a lányok, Németh pontjával négy meccslabdához jutottunk, majd két hárított próbálkozást követően Pekárik blokkjával a harmadik lehetőséget már kihasználtuk, így nagyon fontos győzelmet arattunk az elődöntő első mérkőzésén (15:12, 3:2).

----------------------------------------------------------------------------
NŐI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3:2 (-19, 24, 15, -22, 12)
Folyondár utca, 400 néző. Vezette: Ujházi, dr. Árpás

Vasas: Kountoura 5, Sklar 15, Hardy 15, Németh 16, Rountree 15, Pekárik 8. Csere: Lévai (liberó), Török 3, Durst, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Nyíregyháza: Francesco 5, Szombathelyi 11, Kalotai 8, Villám 24, Valdez 13, Vacsi 8. Csere: Tóth (liberó), Leidgeb, Sitku, Fernandez 3. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Nagyon dühös voltam a meccs elején, mert nem láttam a megfelelő adrenalint a játékosaimban. Szerencsére aztán belejöttünk, de egy simán megnyert játszma után megint gödörbe kerültünk, s csak az ötödik szett térfélcseréje után került minden megint a helyére. A továbbiakban ennél több kell a döntőbe kerüléshez.

Horváth András: - A második játszmában elkövetett hibáink némileg megpecsételték a sorsunkat. De nincs semmi veszve, ez még csak az első meccs volt, a továbbiakban a hátralévőkre kell majd koncentrálnunk.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés