Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
"Magabiztosan várjuk az elődöntőt" - Tess Rountree
Írta: Kovg1987   
2017. április 04. kedd, 08:08

Kedd este fél hatkor kezdetét veszi az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki elődöntő, melyben női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda ellenfele a Fatum Nyíregyháza lesz. Amerikai idegenlégiósunkat, Tess Rountree-t kérdeztük a párharc előtt.

tess

Az alapszakaszban kétszer találkoztunk a nyírségiekkel, akiknél rengeteg, korábban a Vasas erősítő röplabdázó játszik: Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin és Villám Lilla tavaly, Kalotai Zsófia korábban szerepelt együttesünk színeiben, most azonban mindannyian a válogatott másodedzői posztján éppen Jókay Zoltánt váltó Horváth András kezei alatt röplabdáznak.

Ugyan mindkét idei meccsünket mi nyertük (3:0 Szabolcsban, 3:2 Budapesten), de abban szinte mindenki - szurkoló, játékos, szakvezető - egyet ért, hogy kőkemény küzdelemre van kilátás.

"Azt várom a Nyíregyházától, hogy már ma mindent beleadnak, de tudom, hogy készen állunk felvenni a harcot" - mondta csapatunk ütőjátékosa, Tess Rountree, aki a mostani szezonban rengeteget fejlődött, és akire nem csak szélső ütőként, de adott esetben átlóként is számíthat Jókay Zoltán.

"Az első pillanattól kezdve oda kell tennünk magunkat és végig magas szinten kell röplabdáznunk, mert a nyírségiek jó, masszív csapatot alkotnak" - tette hozzá Rountree.

A mieink - többek között éppen a Nyíregyháza legyőzésének is köszönhetően - az alapszakasz második helyéről kezdhették a rájátszást, és a negyeddöntőben a Kaposvárt búcsúztatták két 3:0-s mérkőzésen. A szabolcsiak az alapszakasz harmadikjaként az Újpesttel mérkőztek, és jutottak tovább szintén 2-0-s összesítéssel.

"Akár hosszúra, ötmeccsesre is nyúlhat a párharc, de hiszek abban, hogy akár három vagy négy meccs után is kivívhatjuk a továbbjutást. Én személy szerint fejben készültem sokat a párharcra, mert fizikálisan végig rendben voltam. Azt gondolom, minden jól sikerült, és nem csak nekem, hanem az egész csapatnak jól fog menni a játék" - zárta gondolatait Rountree.

A párharc első mérkőzésére kedd este 17.30-kor kerül sor a Folyondár utcában. A belépés Vasas-függőkártyával ingyenes.

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés