Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ismét a négy között, jöhet a Nyíregyháza!
Írta: Kovg1987   
2017. március 28. kedd, 10:14

Kaposváron sem okozott gondot a házigazda Diamant legyőzése a női röplabda NB I negyeddöntőjében, így csapatunk két mérkőzés után készülhet a Nyíregyháza elleni elődöntőre!

IMG_2960

A hazai győzelem után Kaposváron is jól kezdtünk a negyeddöntő második mérkőzésén, elsősorban taktikus, jó nyitásainknak köszönhetően alig néhány perc alatt magabiztos előnyt építettünk ki (3:10). Tess Rountree és Pekárik Eszter vezetésével nagyon magabiztosan menetelt együttesünk a szettgyőzelem felé, a Kaposvárnak csak momentumai voltak (7:16). A játszma végéig a különbség csak tovább nőtt a felek között, Meredith Hardy blokkját követően alig húsz perc után tettünk pontot az első szett végére (13:25, 0:1).

A második játszma elején támadásban és nyitásfogadásban is vétettünk néhány elkerülhető hibát, a hazaiak pedig ezeket maximálisan kihasználva vezettek is az első technikai szünethez érve (8:5). Gyorsan eszmélt azonban csapatunk, Németh Anett rendre ponttal fejezte be támadásainkat, így sikerült gyorsan átvennünk a vezetést (14:16). Sitkey Mariann és Debora Araujo szettben tartotta ugyan a Kaposvárt, de újabb részsikerünk igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben, ezúttal is Hardy sáncával zárult a játszma (21:25, 0:2).

IMG_3040

A harmadik szett elején a „beragadó" eredményjelző okozott némi zavart a fejekben, egy pontos vezetésünknél Jókay Zoltán ki is kérte első idejét a mérkőzésen (9:10). Néhány labdamenettel később már Zarka Péter rendelte magához csapatát, a pályán pedig Araujo és Rountree vívott ütőpárbajt (14:16). A játszma hátralévő része már egyértelműen a mieinké lett, Török Kata, Szedmák Réka és Durst Anna is lehetőséget kapott, csapatunk pedig két mérkőzésből jutott tovább a bajnoki elődöntőbe (17:25, 0:3).

A döntőbe jutásért a Fatum-Nyíregyháza lesz csapatunk ellenfele, a mérkőzések időpontjáról a következő napokban döntenek a felek.

-------------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 0:3 (-13, -21, -17)
Kaposvár, 200 néző. Vezette: Árpás, Pőcze

Kaposvár: Bagyinka 1, Rák 1, Sitkey 9, Horváth 5, Araujo 15, Szívós 1. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai 4, Korniss, Kocsi 2. Vezetőedző: Zarka Péter
Vasas: Kountoura 2, Rountree 12, Pekárik 5, Németh 11, Sklar 9, Hardy 8. Csere: Lévai (liberó), Török, Szedmák 2, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Továbbjutott a Vasas, 2-0-s összesítéssel.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Zarka Péter: - Ez a realitás, a két csapat, a két játékosállomány közti különbség. Gratulálok a Vasasnak, mi pedig készülünk tovább a bajnokság következő szakaszára, ahol reményeink szerint több sikerélményben lesz majd részünk.

Jókay Zoltán: - Amiért jöttünk, azt teljesítettük. Az első és a második játszma hasonló volt a budapesti mérkőzésen látottakhoz, aztán a lányok összekapták magukat, és bebiztosították a győzelmet. Készülünk a Nyíregyháza elleni elődöntőre!

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés