Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Magabiztos győzelem a negyeddöntő nyitányán
Írta: Kovg1987   
2017. március 25. szombat, 10:21

Október óta vártunk rá, most pedig végre elkezdődött az egy hónapos erőltetett menet, amelynek végére kiderül, ki lesz a női röplabda NB I bajnoka. A rájátszás első körében, a negyeddöntőben az alapszakaszban hetedik helyen zárt Kaposvár ellen épett pályára második helyezett csapatunk, és az első meccset a papírformának megfelelően meg is nyerte.

IMG_1898

Jó hírek tudatában kezdődött a rájátszás csapatunk, a Vasas Óbuda számára, hiszen a Kaposvár elleni negyeddöntő első mérkőzése előtt derült ki, hogy Alberto Salomoni, a magyar válogatott újdonsült szövetségi kapitánya, négy játékosunkra, Lévai Vivienre, Németh Anettre, Szedmák Rékára és Török Katára is számít bő keretében.

A találkozót rendkívül összeszedett, jó játékkal kezdte csapatunk, Zarka Péter, a vendégek vezetőedzője nyolc pontos hazai vezetésnél Kanizsai Dorottya beküldésével próbált változtatni a mérkőzés képén (9:1). Tess Rountree és Meredith Hardy is kiváló formában játszott, a különbség tíz pontosra nőtt a felek között (14:4). A Kaposvár nem tudott közelebb zárkózni, nagyon könnyedén húzta be csapatunk az első játszmát (25:13, 1:0).

IMG_1863

A második szettet a vendégek kezdték jobban, Horváth Alexandra jó támadásainak köszönhetően vezettek is, ám Rountree gyönyörű blokkja után ismét egyenlő volt az állás (11:11). Hardy nyitássorozatával elléptünk ellenfelünktől, Mészáros Zsófia szerváit követően azonban mégis Jókay Zoltán kényszerült időkérésre (20:19). A játszma végén azonban ismét a mieink összpontosítottak jobban, Emily Sklar pontjaival szettlabdához jutottunk, majd Rountree ászával ki is használtuk azt (25:22, 2:0).

A harmadik játszma első felében ismét meggyőzően játszott csapatunk, Pekárik Eszter gyors egymásutánban négyszer is villant, előnyünk nyolc pontosra duzzadt (13:5). A mérkőzés komoly fordulatot már nem tartogatott, a játszma végén Török Kata és Szedmák Réka is jól szállt be, így végül mind a négy friss válogatott kerettagunk pályára lépett, Németh Anett pontjával pedig a győzelmet is megszereztük (25:12, 3:0).

----------------------------------------------------------------------------------
NŐI RÖPLABDA NB I, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár 3:0 (13, 22, 12)
Folyondár utca, 300 néző. Vezette: Csizmarik, Bodrogi

Vasas: Kountoura, Rountree 12, Pekárik 5, Németh 6, Sklar 8, Hardy 13. Csere: Lévai (liberó), Török, Szedmák. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Kaposvár: Bagyinka 4, Rák 1, Sitkey 4, Horváth 7, Araujo 5, Szívós 1. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai 1, Korniss, Kocsi 1, Mészáros 1. Vezetőedző: Zarka Péter

Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban a Vasas Óbuda 1–0-ra vezet.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Kezdésnek nem volt rossz, készülünk a második meccsre.
Zarka Péter: - Csak egy játszmában tudtuk azt nyújtani, amit tudunk, egy Vasas ellen azonban ez azonban kevés. A hétfői visszavágón igyekszünk javítani.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés