Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
"Szeretnénk kihozni magunkból a maximumot" - Németh Anett
Írta: Kovg1987   
2017. március 17. péntek, 10:27

A négy idegenlégiós mellett tehetséges magyar fiatalok erősítik női röplabdacsapatunkat, a Vasas Óbudát ebben az évadban. Lányaink a hazai porondon eddig az elvárásoknak megfelelően teljesítettek, de olykor a nemzetközi mezőnyben is megmutattuk, mire vagyunk képesek. Csapatunk egyik nagy reménységével, Németh Anettel készített interjút a magyar szövetség honlapja. Ennek szerkesztett változatát olvashatjátok az alábbiakban.

anett

- Először beszéljünk a nemzetközi kupákról. Milyen élményekkel gazdagodtál?
- Szerintem sem a nemzetközi kupák, sem a magyar küzdelmek eredményei miatt nem kell keseregnünk. A Challenge Kupában a fő célunkat, azaz az első körből való továbbjutást elértük, és ugyan jó lett volna folytatni tovább a szereplést, de nem bánkódtunk rajta sokáig, amiért a belgák kiejtettek minket. Kicsit talán a Közép-európai Liga történésein szomorodtunk el, mert nem jött össze a négy közé jutás, pedig az esélyünk még az utolsó meccsen is megvolt erre.

- A bajnokságban és a Magyar Kupában az elvárásoknak megfelelően szerepeltetek?
- A kupában döntőt játszottunk, ez is volt a célunk, és nekem egy hatalmas élmény volt, hogy az első felnőtt szezonomban kupadöntőt játszhattam ennyi ember előtt. A bajnokságban pedig kitűztük célként az alapszakasz második helyét, és mivel az utolsó pár nehéz meccsünket meg tudtuk nyerni, erről a helyről kezdhetjük a rájátszást.

- Fiatal játékosként hogy élted meg az idei szezon eddigi eseményeit?
- Nagyon örülök, hogy ilyen sok játéklehetőséget kapok, amivel igyekszem is élni. Jó a Vasasban játszani, mert nagyon jól érzem magam a csapatban, nagyon jó a közösség. A fiatalok nagy részét a válogatottból, meg a korábbi vasasos évekből ismerem, velük nagyon jól kijövök, de ugyanúgy a csapat másik felével és a külföldiekkel is nagyon jó a viszonyunk. Megértjük egymást csapatszinten és külön-külön is. Remélem, a jó összhangnak hála egyre jobb meccseket játszunk majd, és eljutunk itt is a döntőig. Ha ez megvan, ott is szeretnénk kihozni magunkból a maximumot.

- Hogyan tervezed a jövődet ebben a sportágban?
- Ez a hetedik évem röplabdásként, előtte ugyanis kosaraztam. Jelenleg középiskolás vagyok, és az is leszek jövőre is, utána pedig a tanulás mellett szeretném minél magasabb szinten folytatni a röplabdát is. Örülnék, ha valamikor sikerülne kijutnom egy külföldi csapathoz, valamint remélem, a jövőben a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatok.

Forrás: hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés