Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Kihoztuk az alapszakaszból a maximumot!
Írta: Kovg1987   
2017. március 12. vasárnap, 20:19

Kihozta a maximumot az alapszakaszból női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda: az utolsó játéknapon az Újpest legyőzésével a hibátlan mérleggel zárt Békéscsaba mögött megszereztük a második helyet, azaz a döntőig biztosan pályaelőnyből kezdhetünk minden párharcot.

20170312_ute2

Az UTE otthonában zárta a magyar bajnokság alapszakaszát női röplabdacsapatunk, a bajnoki döntőig pályaelőnyt biztosító második hely megszerzéséhez mindenképpen győznie kellett a mieinknek a Tungsram csarnokban. A tétnek megfelelően magas hőfokon égve, remekül kezdtük a mérkőzést, Németh Anett egészen kiváló nyitássorozatát zsinórban három ásszal fejelte meg (3:9). Jól játszottunk, magabiztosanan lépkedtünk a szettgyőzelem felé, Tess Rountree gyönyörű blokkját követően, hat pontos előnyünknél kért időt Valics György (13:19). A játszma vége igazi örömjátékot hozott, Németh és Rountree mellett Elena Kountoura is szép megoldásokat választott, könnyedén nyertük az első szettet (15:25, 0:1).

A második játszma elején ismét Németh és Rountree bizonyult húzóembernek, stabil játékkal építettünk ki négy pontos előnyt (6:10). Németh szerváival nem tudott mit kezdeni az UTE, a lila-fehérek dolgát ráadásul az egyre jobban teljesítő Emily Sklar sem könnyítette meg (10:16). Lendületünket egy jó cserével törte meg Valics György: Hajós Aliz nyitássorozatával egy pontra zárkózott a hazai csapat (17:18). Egyenlíteni azonban nem tudtak, a végjáték pedig már egyértelműen a mieinké lett, így egy rövid megingást leszámítva újfent jó játékkal húztuk be a szettet (19:25, 0:2).

Lévai Vivien vezérletével a nyitásfogadás és a csapat mezőnyvédekezése is kiválóan működött, ütőink pedig rendkívül hatékonyan fejezték be támadásainkat (4:7). A folytatásban jött a hibázós időszakunk, ebből jól megélt az Újpest, a játszma feléhez érve ki is egyenlítettek a hazaiak (13:13). Ismét meg tudott azonban újulni csapatunk, a Sklar-Németh-Rountree trió ellenállhatatlannak bizonyult, Valics második időkérésekor már újfent tetemes volt az előnyünk (17:21). Az utolsó percek már nem hoztak fordulatot, Kountoura gyönyörű blokkal pontot tett a mérkőzés végére, így a szezon egyik legjobb teljesítményével mindhárom pontot elhoztuk Újpestről (19:25, 0:3).

Győzelmünknek köszönhetően második helyen zártuk a bajnokság alapszakaszát, így a negyeddöntőben a hetedik helyen végző Kaposvárral csap majd össze együttesünk, a párharc az egyik fél második győzelméig tart. Az első meccsre vélhetően március 23-án kerül sor a Folyondár utcában.

------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 22. (UTOLSÓ) FORDULÓ
UTE – Vasas Óbuda 0:3 (-15, -19, -19)
Újpest, 400 néző. Vezette: Mezei, Halász

UTE: Ancsin 2, Miklai 10, Nagy V. 3, Dégi 4, Verbanova 8, Headen 7. Csere: Kötél (liberó), Hajós 2, Háfra 4, Bezhandolska 3. Vezetőedző: Valics György
Vasas: Sklar 16, Szedmák 3, Németh 13, Rountree 18, Hardy 4, Kountoura 3. Csere: Lévai (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Valics György: - Sajnos csak fellángolásaink voltak a mérkőzésen, de ez szettnyerésre nem volt elég a Vasas ellen. Most már inkább a rájátszásra készültünk, ezért különböző felállásokat próbáltam ki.
Jókay Zoltán: - Szépen, összeszedetten játszottunk, főleg a blokkvédekezésünk volt ma kiemelkedő. Túl vagyunk a bajnokság első szakaszán, és amit szerettünk volna elérni, az sikerült is. Természetesen jó volna a végén nyerni, de most még a Kaposvár elleni negyeddöntőre koncentrálunk.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu, Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés