Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Hoztuk a kötelezőt a Budaörs ellen
Írta: Kovg1987   
2017. március 11. szombat, 12:29

Nem okozott gondot női röplabdacsapatunknak, a Vasas Óbudának a Budaörs legyőzése az NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Lányaink háromjátszmás sikerrel hangolódtak az alapszakaszt lezáró, Újpest elleni idegenbeli találkozóra.

IMG_3804

A második helyre pályázó együttesünk számára kötelező volt a három pont begyűjtése, ennek megfelelően, koncentrált, jó játékkal kezdtük az első szettet (8:3). Németh Anett zsinórban három ászt nyitva tovább növelte a különbséget a csapatok között, Emily Sklar bombáit követően már nyolc ponttal vezettünk (16:8). Török Kata és Németh is többször beköszönt a játszma végén, könnyedén szereztük meg a vezetést (25:14, 1:0).

A második szettre több helyen is változtatott Jókay Zoltán, a játékrész elejét rengeteg hiba jellemezte mindkét fél részéről (9:8). Török nyitássorozatával a második technikai szünet előtt elléptünk, ám a folytatásban egyenlíteni tudott a Budaörs (18:18). A végjátékban több „érdekes" megoldást is láthattak a kilátogató nézők, a szettet Tess Rountree pontját követően az erősen akadozó játék ellenére is izgalmak nélkül húztuk be (25:21, 2:0).

A harmadik szettre tovább forgatta csapatát vezetőedzőnk, Török és Rountree támadásaival magabiztos előnyre tettünk szert (8:2). Török zsinórban kilencszer nyithatott, ezzel pedig minden lényegi kérdés el is dőlt a találkozón (17:4). Az utolsó percekben sem tudott már zárkózni a BDSE, könnyedén tartottuk otthon a három pontot (25:9, 3:0).

--------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 21. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Budaörsi DSE 3:0 (14, 21, 9)
Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Árpás, Ujházi

Vasas: Kountoura 5, Török 17, Szedmák 3, Németh 6, Sklar 7, Pekárik 5. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Rountree 10, Benedek, Hardy 3, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Budaörs: Szabó 3, Rácz 2, Vezsenyi 6, Selmeczi, Horuczi 4, Imreh 4. Csere: Szabó (liberó), Farkas, Szoboszlai 1, Boller. Vezetőedző: Bagics Bence

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Az elsődleges célt teljesítettük a mai mérkőzésen, megszereztük a három pontot. Készülünk tovább az alapszakasz utolsó meccsére, az UTE elleni vasárnapi rangadóra.
Bagics Bence: – Megpróbáltunk teher nélkül játszani, az első játszmában ez nem sikerült. A lányok remekül küzdöttek, a cél az, hogy a vasárnapi Jászberény elleni mérkőzésen szoros játszmákat játszunk. Amiben fejlődnünk kell, az a nyitásfogadás stabilizálása, valamint a támadások befejezésének pontossága.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu. Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés