Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Csak a három pontnak örülhettünk
Írta: Kovg1987   
2017. február 25. szombat, 19:02

Újabb alsóházi ellenféllel mérte össze erejét női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda, mely ezúttal a TFSE otthonába látogatott. A mérkőzésen a három megszerzett ponton kívül nem sok mindennek örülhettünk.

IMG_3984

A tizedik helyezett TFSE otthonában lépett pályára együttesünk, célunk pedig nem is lehetett más, mint a három pont megszerzése. Ehhez képest az első játszmában egyértelműen a Tóth Eszter vezette hazaiak domináltak, a mieink csak futottak az eredmény után (16:10). Rengeteg hibával, vezéregyéniség nélkül röplabdáztak a mieink, a játszma végén hiába cserélt Jókay Zoltán, a TFSE önbizalomtól duzzadó, jó játékkal, könnyedén nyerte a szettet (25:17, 1:0).

A második játszmára változtatott vezetőedzőnk, Durst Anna és Kiss Gréta kezdett. Németh Anett nyitássorozatának köszönhetően ezúttal lényegesen jobban kezdtünk, Németh Lajos gyors egymásutánban ki is kérte mindkét idejét (6:13). Első alkalommal még nem, másodszorra azonban hatottak az intelmek, Molnár Anna pontjaival pillanatok alatt egy pontra zárkóztak a hazaiak (12:13). Jókay is rendet tett a fejekben, így a folytatás ismét a mieinké lett, Kiss és Németh támadásai, valamint az egyre gyakrabban használt center hívások egyenlítést értek (20:25, 1:1).

A harmadik szettre sem javult sokat csapatunk játéka, ennek ellenére nálunk volt az előny (8:10). Újabb időkéréseket követően Tess Rountree sorozta meg a hazaiakat, amerikai ütőnk pontjaival sikerült ellépni a TFSE-től (12:16). A játszma végén ismét Németh bizonyult vezéregyéniségnek, fiatal átlónk támadásaival lezártuk a szettet és átvettük a vezetést (17:25, 1:2).

Rengeteg hibával kezdtük a negyedik játszmát, Tóth pedig újfent vállára vette csapatát, öt ponttal vezetett a TFSE az első technikai szünetben (8:3). A következő labdamenetek sajnos nem a játékról szóltak, hiszen előbb Lévai Vivient kellett sérülés miatt lecserélni (liberónk szerencsére jól van), majd Németh Lajos kapott piroslapot miután a játékvezetői páros sokadik rossz döntését reklamálta – jogosan (12:8). A folytatásban, immáron Bánlaki Máriával a pályán, egy jó Durst nyitássorozatnak köszönhetően megfordítottuk az állást, így előnnyel várhattuk a játszma utolsó harmadát (13:16). A szünet után még felzárkózott a TFSE, Kiss Gréta azonban a legjobbkor talált magára ismét, szép pontjaival megnyertük a játszmát, így három ponttal gazdagodtunk (18:25, 1:3).

Folytatás jövő héten két meccsel: előbb csütörtökön Gödöllőre látogatunk, majd szombaton rangadón fogadjuk a Nyíregyházát.

-----------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 19. FORDULÓ
TFSE – Vasas Óbuda 1:3 (17, -20, -17, -18)
TF „D" terem, 100 néző. Vezette: Csizmarik, Bodrogi

TFSE: Neizer 1, Tóth E. 17, Molnár 10, Benkó 12, Szalma 8, Ostorházi 4. Csere: Dobrovits (liberó), Nagy M., Hegedüs 1, Németh N. Vezetőedző: Németh Lajos
Vasas: Kountoura 2, Rountree 17, Szedmák 7, Németh A. 17, Török 2, Hardy 9. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Kiss 8, Durst 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Németh Lajos: - Minden adott volt egy jó mérkőzéshez, sok néző, remek hangulat, de aztán sajnos voltak, akik ezt elrontották. Jól küzdöttünk egy nálunk erősebb csapat ellen.
Jókay Zoltán: - Csak a győzelem számít. Racionálisan haladunk a célunk felé...

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu. Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés