Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Nem nyújtottuk elég hosszúra a karjainkat
Írta: Kovg1987   
2017. február 17. péntek, 10:07

Bár a Békéscsaba maribori vereségével a saját kezünkbe került a sorsunk, és a Slávia EU Bratislava legyőzése után karnyújtásnyira kerültünk a MEVZA zágrábi négyes döntőjétől, a házigazda VK UP Olomouc ellen - idén már sokadszor - nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat és kikaptunk, így pedig nem leszünk ott a final fourban, amelybe a Mladoston kívül így a Maribor, a Ljubljana és a Békéscsaba jutott be. Nagyon sajnálhatjuk...

IMG_2360

Az első olomouci mérkőzésen a friss szlovák kupagyőztes Slávia Bratislavával találkoztunk. A találkozót mindkét fél meglehetősen óvatos játékkal kezdte, Elena Kountoura szép húzásait, majd blokkját követően azonban nálunk volt az előny (12:11). Magasabb sebességfokozatra kapcsolt a Slávia, ám Tess Rountree pontjaival továbbra is tapadtunk ellenfelünkre (19:19). A végjátékot Meredith Hardy szép blokkjának köszönhetően remekül indítottunk, majd csapatkapitányunk nyitásaival már három pontosra nőtt előnyünk, a játszmát végül - gyors időkérésváltást követően – egy újabb szép sánccal zártuk le (25:21, 1:0).

A második szett egy sajnálatos sérüléssel kezdődött, a Slávia egyik legjobbja, Nikola Pistelaková ugyanis a második labdamenet során rosszul fogott talajt és kénytelen volt cserét kérni. A történtek látszólag a mieinket zavarták meg jobban, bátortalan és sokszor pontatlan játékunkkal rengeteg pontot ajándékoztunk az ellenfélnek (14:14). A sok hibát négy pontos hátránynál unta meg Jókay Zoltán, előbb időt kért majd feladót is cserélt (17:21). Durst Anna beállását követően pillanatok alatt egyenlítettünk, majd Szedmák Réka ászával a vezetést is átvettük (23:22). Michal Matusov időkérését követően egy ponttal még feljebb lépett ugyan a Slávia, a csereként beálló Németh Anett ászával azonban eldöntöttük a játszmát és újabb lépést tettünk a mérkőzés megnyerése felé (25:23, 2:0).

IMG_2396

A harmadik szettre Durst maradt irányítóként a pályán, Rountree pedig továbbra is szépen termelte a pontokat, magabiztosan léptünk el a szlovákoktól (9:5). Centereink egyre jobban éltek, változatos játékkal növeltük tovább előnyünket és karnyújtásnyira kerültünk a három szettes sikertől (16:9). Nem volt még vége a mérkőzésnek, Török Katát találta meg nyitásaival a Slávia, és néhány perc alatt egyetlen pontra csökkentették a különbséget (18:17). A legjobbkor érkezett azonban Hardy, csapatkapitányunk zsinórban három pontot szerezve megállította az utolsó szlovák rohamot (21:17), majd Török is gyorsan javította hibáit néhány remek nyitással, így végül magabiztos győzelmet arattunk a szlovák élcsapat ellen (25:20, 3:0).

------------------------------------------------------

NŐI KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 11. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Slávia Bratislava (szlovák) 3:0 (21, 23, 20)
Olomouc, 50 néző. Vezette: Siefried, Miklosic (szlovénok).

Vasas: Hardy 9, Kontura 4, Sklar 13, Szedmák 8, Rountree 16, Török 4. Csere: Lévai (liberó), Durst A. 3, Németh A. 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Slávia: Sedlácková 2, Pistéláková 9, Adamovicová 1, Reháková 11, Miksíková 7, Szabóová 9. Csere: Dolezajová (liberó), Sepelová, Herdová 2, Fricová 5, Sunderlíková 1. Vezetőedző: Michal Matusov

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Langyos mérkőzés volt, ennél lényegesen többet kell nyújtanunk a következő mérkőzésen az Olomouc ellen. A keddi edzés nagyon kemény volt, aztán szerda reggel utaztunk, fáradtabban mozgott a csapat, de remélem, csütörtökön kicsit pihentebbek lesznek a lányok. Nem éreztem veszélyben a győzelmet, rajtunk múlt, hogy szorosabban vagy simábban alakult a játék.

*********

A második napi mérkőzésen tehát nem kisebb volt a tét, mint a négyes döntőbe jutás - ellenfelünk, az Olomouc számára csak a tisztes helytállás maradt.

20170216_olomouc4

A meccs elején ennek ellenére kissé beragadt együttesünk, ám a bizonytalan kezdést követően Tess Rountree pontjaival, valamint Török Kata remek nyitásfogadásának köszönhetően gyorsan fordítani tudtunk (6:10). A hazaiak egyetlen pontra zárkóztak, ekkor azonban Jókay Zoltán időt kért, majd Emily Sklar vezérletével zsinórban öt pontot szerezve ismét elléptünk ellenfelünktől (9:15). Gyorsan felébredt azonban az Olomouc, a technikai szünetre egyetlen pontra olvadt az előnyünk, így kezdhettünk mindent elölről (15:16). A folytatásban a vezetést is átvette ellenfelünk, ám a csereként pályára lépő Durst Anna ászával egyenlítettünk, Török pontjaival visszavettük a vezetést, majd Meredith Hardy szép centertámadásával le is zártuk a szettet (22:25, 0:1).

A második szett kezdetén öt pontos fórt ajándékoztunk a cseheknek, így Rountree jó támadójátékával csak a különbséget sikerült csökkenteni (10:8). Hullámzóan teljesített mindkét együttes, a fontos pillanatokban azonban rendre a mieink játékába csúszott hiba, nem sikerült közelebb zárkóznunk az Olomouc-hoz (18:15). Edzőnk ismét kettős cserével próbálkozott, ezúttal azonban nem vált be a húzás, ennek ellenére nagyot küzdve egyetlen pontra csökkentettük a különbséget (21:20). Ismét a legrosszabbkor sikerült azonban hibázni, Elena Kountoura egy időkérés után elrontott nyitással saját lendületünket törte, a csehek pedig köszönték szépen, és innen már simán húzták be a játszmát (25:21, 1:1).

IMG_2765

A folytatásra Durstot pályán tartotta Jókay, az újabb rossz kezdés után ezúttal a hazaiak is egyre többet hibáztak, így szorosan alakult az eredmény (6:5). A nyitásfogadásba egyre több hiba csúszott, valamint az Olomoc sáncmunkája is látványosan jobban működött, mint korábban, így jelentős hátrányba kerültünk (14:9). Sklar és Rountree pontjaival megráztuk magunkat és egyetlen pontra zárkóztunk (16:15), de ezzel el is lőttük a puskaporunkat. A játszma végén ismét feladót váltottunk, ám Kountoura beállása sem hozta meg az áttörést, átvette a vezetést az Olomouc (25:17, 2:1).

A negyedik játszmára szerkezetet váltott vezetőedzőnk, Sklar és Rountree játszott nyitásfogadóként, míg átlóként Németh Anett szerepelt. A változtatás kissé meglepte a hazaiakat, Rountree pedig ellentmondást nem tűrően játszott, jó játékkal szereztük meg a vezetést (7:9). Nem sikerült azonban sokáig megtartani az előnyt, blokkban egyáltalán nem tudtunk összeállni, Jókay időkérései ellenére is fordítottak a csehek (17:16). A mérkőzés végén már egyértelműen az Olomouc dominált, megnyerték a mérkőzést, ezzel pedig együttesünk lemaradt a márciusi Final Fourról (25:19, 3:1).

Jó néhány vereséget bánhattunk már, de ezt nagyon sokáig nagyon fogjuk...

Másfél hét alatt a négyből három kupasorozattól elköszöntünk tehát, a Challenge-kupa kiesés és a Magyar Kupa ezüstérme után a MEVZA is véget ért számunkra, így már csak a bajnokság maradt. Az alapszakaszból még hat forduló van hátra, ha minden meccsünket megnyerjük (köztük a méh nehéznek ígérkező, Nyíregyháza elleni hazait és az Újpest elleni idegenbelit), akkor második helyen zárunk, és a döntőig biztosan pályaelőnyben leszünk.

------------------------------------------------------

NŐI KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 12. FORDULÓ
VK UP Olomouc (cseh) – Vasas Óbuda 3:1 (–22, 21, 17, 19)
Olomouc, 100 néző. Vezette: Miklosic, Siefried (szlovénok)

Olomouc: Dudová, Dedíková 18, Cutuk 17, Napolitano-Senková 13, Michalíková 11, Strusková 7. Csere: Sain, Pribylová (liberó), Kosická, Kubínová 5. Vezetőedző: Jiri Teply
Vasas: Sklar 18, Pekárik 4, Rountree 18, Török 6, Hardy 7, Kontura 2. Csere: Lévai (liberó), Durst A. 1, Németh A., Szedmák. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Küzdős meccs volt. A nyitás-fogadásunk még soha nem volt ennyire stabil, mint most, mégsem tudtuk ezt kihasználni. A támadásszervezésünk továbbra is gyenge, saját magunkat verjük meg. Borzasztóan csalódott vagyok, hogy nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat.

Forrás: vasassc,hu, hunvolley.hu; Fotók: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés