Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Történelmi kupavereség
Írta: Kovg1987   
2017. február 11. szombat, 10:25

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Érden rendezték a Magyar Kupa döntőjét, ahol megismétlődött a tavalyi finálé, így női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda ismét a címvédő, nagy esélyes Békéscsabával mérkőzött - és kapott ki simán ugyanúgy, mint egy évvel ezelőtt.

IMG_0298

A találkozót Elena Kountoura jó nyitásainak köszönhetően a mieink kezdték jobban, ám zsinórban öt pontot szerezve gyorsan fordított a BRSE, Jókay Zoltán pedig ki is használta első időkérési lehetőségét (3:5). A folytatásban Tess Rountree pontjaival sikerült felzárkóznunk, ám a Békéscsaba nyitásait képtelenek voltunk megfogni, így a második technikai szünetre már ismét tetemes hátrányba kerültünk (10:16). Edzőnk előbb Szedmák Réka, majd Török Kata bevetésével próbált változtatni a játék képén, de a BRSE Irina Szmirnova vezérletével nagyon könnyedén nyerte meg az első játszmát (15:25, 0:1).

A második játszmára maradt a pályán Szedmák, a BRSE kiváló nyitásainak köszönhetően pedig továbbra is dominált a mérkőzésen (6:9). Remek csapatjátékkal fokozatosan felzárkóztunk a folytatásban, majd óriásit küzdve elléptünk ellenfelünktől (15:11). Rountree és Németh Anett továbbra is ponterősen játszott, a BRSE azonban Szmirnova és az egyre javuló Szakmáry Gréta vezetésével megfordította az állást (19:21). A végjátékban már csak momentumaink voltak, így ugyan jó teljesítményt nyújtva, de a második szettet is elveszítettük (21:25, 0:2).

IMG_0559

A harmadik játszmát újfent a BRSE kezdte jobban, Jókay Zoltán így kénytelen volt ismét gyorsan időt kérni (3:6). Ami ezután következett, azt csabai oldalról örömjátéknak, a mieink részéről pedig teljes összeomlásnak nevezhetjük leginkább. A mérkőzés hátralévő részében ugyanis mindössze három (!) pontot ért el csapatunk, a Békéscsabának pedig jóformán minden összejött. A találkozót Tatjana Matic egészen elképesztő nyitássorozata zárta, a BRSE ezzel megszerezte története második kupagyőzelmét, együttesünk pedig a tavalyi évhez hasonlóan ezüstéremmel gazdagodott (6:25, 0:3).

A bronzérmet a Fatum-Nyíregyháza nyerte.

Folytatás jövő héten, Csehországban.

----------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (15, 21,6)
Érd, 1500 néző. Vezette: Mezőffy, Bátkai-Katona

BRSE: Bodnár 4, Tálas 1, Matic 12, Clement 11, Szmirnova 19, Szakmáry 9. Csere: Szpin, Molcsányi (liberók), Soós, Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic
Vasas: Kountoura 2, Sklar 3, Pekárik 1, Németh 8, Rountree 13, Hardy 2. Csere: Lévai (liberó), Török, Durst, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Szasa Nedeljkovic: - Sokat kivett belőlünk a keddi meccs, sokkal keményebb összecsapásra számítottam. A második szettben a Vasas nagyon jól játszott, 11:15-nél három nagyon fontos pontot tudtunk szerezni, ami meghatározta az eredmény további alakulását.

Jókay Zoltán: - Mondtam a lányoknak, hogy tűzzel, akarással, motiváltan kell pályára lépniük. Ezekkel nem is volt gond, a hidegvér hiányzott ma belőlünk. A harmadik szettről nem kívánok beszélni.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés