Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Csak ráijeszteni tudtunk a belga bajnokra
Írta: Kovg1987   
2017. február 08. szerda, 12:24

Egy játszmán keresztül parádésan játszottunk, a következő kettőben azonban a belga bajnok Asterix Avo Beveren lelépte női röplabdacsapatunkat, a Vasas Óbudát, amely így búcsúzott a Challenge-kupa idei kiírásától.

IMG_9577

Rossz hírrel kezdődött a mieink számára a belga bajnok Asterix Avo Beveren elleni Challenge-kupa párharc visszavágója, ugyanis a Magyar Kupa közelgő döntője miatt Jókay Zoltán nem merte megkockáztatni a kisebb sérüléssel bajlódó Emily Sklar játékát.

Amerikai légiósunk hiánya ellenére is fantasztikusan kezdte együttesünk a találkozót, kiváló mezőnymunkával állva hagytuk ellenfelünket, Gert Vande Broek nyolc labdamenet alatt mindkét időkérési lehetőségét kénytelen volt elhasználni (7:1). Továbbra sem találták játékukat a belgák, kilenc ponttal is vezettünk, ám Britt Herbots nyitássorozatát követően Jókay Zoltánnak is rendet kellett tennie a fejekben (13:7). Török Kata szerváival sikerült ismét nagyon ellépnünk, az Asterix zárkózási kísérleteit pedig a parádézó Németh Anett pontjaival rendre sikerült visszaverni (21:15). A játszma végéig már nem változott a különbség, önbizalomdús, jó játékkal szereztük meg a vezetést (25:19, 1:0).

IMG_9549

A második szettre egy jóval határozottabb Asterix érkezett a pályára, jó nyitásokkal és pontos támadásaikkal könnyedén kerültek előnybe (4:11). Németh szerváival négy pontra zárkózott csapatunk, ám Vande Broek időkérését követően megtört a lendületünk, a belgák pedig gyakorlatilag eldöntötték a játszmát (12:20). A szett végén Jókay Szedmák Rékát, Kiss Grétát és Durst Annát is beküldte, az eredményt azonban ez már nem befolyásolta, egyenlített a Beveren (13:25, 1:1).

A harmadik játszmát már sokkal jobban kezdte együttesünk (6:6), a lendület azonban sajnos nem tartott sokáig. Sorozatban hét pontot szerezve ellépett ellenfelünk, majd a játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtva még tovább növelték előnyüket (9:20). Bántóan simán nyerte újabb játszmát az Asterix Avo Beveren, mellyel egyúttal be is biztosították továbbjutásukat a Challenge-kupa következő körébe (13:25, 1:2).

Vande Broek a biztos kvalifikáció tudatában több cserejátékosának is lehetőséget adott, az eredmény pedig így már kimondottan szorosan alakult (8:7). A Beveren cseréi is igyekeztek bizonyítani edzőjüknek, magas hőfokon égve átvették a vezetést, ám az egyre javuló Török pontjaival gyorsan egyenlíteni tudtunk (16:16). Elena Kountoura szép akcióival a vezetést is átvettük, és a végjátékban sem remegtek meg a kezek, ötszettes meccsre kényszerítettük a belga bajnokot (25:19, 2:2).

IMG_9772

Nyitásfogadás nélkül kezdtük az ötödik játszmát, Jókay Zoltán három labdamenet után ki is kérte első idejét (0:3). Továbbra sem tudtunk mit kezdeni az ellenfél nyitásaival, hatalmas hátránnyal fordultunk a térfélcserére (1:8). Németh nyitásaival, valamint Kountoura támadásaival a folytatásban három pontra zárkózott csapatunk (8:11), ám az Asterix ismét tudott újítani, így végül kettős győzelemmel jutott a Challenge-kupa legjobb nyolc csapata közé (10:15, 2:3).

--------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – Asterix Avo Beveren 2:3 (19, -13, -13, 19, -10)
Fáy utca, 150 néző. Vezette: Rusinoiu (román), Maifoshis (ciprusi)

Vasas: Hardy 5, Kountoura 6, Rountree 15, Pekárik 2, Németh 14, Török 6. Csere: Lévai (liberó), Szedmák 4, Durst, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Asterix: Biebauw 5, Van Gestel 15, Lemmens 8, D'Hondt 4, Herbots 18, Van Avarmaet 9. Csere: Ruysschaert, De Tant (liberók), Coppin 1, Stragier Coppens 2. Vezetőedző: Gert Vande Broek

Továbbjutott: az Asterix Avo Beveren, kettős győzelemmel

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Sokszor szoktam mondani, hogy egy megnyert első szett során arra is figyelni kell, hogy a biztos vezetésnél elkövetett könnyelműségeinkkel ne hozzuk fel az ellenfelet a következő játszmára. Most nem éreztem úgy, hogy ez történt volna, a belgák egyszerűen váltottak, és kijött a sebességbeli különbség, ami eldöntötte a továbbjutást. Nem szeretném Emily Sklar hiányára sem fogni, mindig az aktuális keretnek kell megoldani a feladatot, és vannak olyan játékosaink, akik tudják őt pótolni. Pénteken jön a Békéscsaba a kupadöntőben, azt már sokszor megtapasztaltuk mostanában, hogy milyen ellenük kikapni, jó lenne végre kipróbálni, hogy milyen legyőzni őket.

Gert Vande Broek: - Az elején sokat hibáztunk, pláne a nyitásokban, aztán mertünk rizikót vállalni, és ezzel elbizonytalanítottuk a budapestieket. A nyitásfogadásaink feljavultak és kontrollálni tudtuk a meccset. A Vasasnak nagyon sok variációs lehetősége van, de ezt ki tudtuk küszöbölni.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés