Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Jó játék, remek győzelem
Írta: Kovg1987   
2017. február 06. hétfő, 10:51

Női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a Jászberény elleni találkozón ott folytatta, ahol az MTK ellen abbahagyta: újabb magabiztos, három játszmás győzelmet arattunk.

20170204_jaszbereny2

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a mieink nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát, ám Tess Rountree vezérletével gyorsan fordítani tudtunk (10:9). Rountree mellett Török Kata is jól játszott, szélső ütőink révén könnyedén léptünk el ellenfelünktől (19:14). Elena Kountoura szépen színezte támadásainkat, a játszmát meggyőző különbséggel, nagyon magabiztosan nyerte csapatunk (25:17, 1:0).

A második szettet ismét a Jászberény kezdte jobban, sok hibával játszottunk ekkor, így Jókay Zoltán hamar kikérte első idejét (10:13). A vendégek sáncmunkája sokat javult az első játszmához képest, Natasa Slijepcevic pedig a tőle megszokott módon termelte a pontokat, tetemes előnybe került a JRK (15:20). Négy pontos hátrányunknál azonban Török forgott a nyitósarokba és kiváló szerváinak, közte több ásznak köszönhetően pillanatok alatt megfordítottuk az állást (21:20). A gyors fordulat nagyon megfogta ellenfelünket, a játszma utolsó labdamenetében Kountoura osztott ki egy óriási egyes blokkot, ezzel pedig megdupláztuk előnyünket (25:22, 2:0).

IMG_9835

A folytatásban Török újabb pontjaival nálunk volt az előny, ám Branislav Franic időkérését követően fordítani tudott a JRK (12:13). Sorozatban négy nyitást rontva nem könnyítettük meg saját dolgunkat, érezte a Jászberény is, hogy lehet még keresnivalója a mérkőzésen (14:17). Hiába vezetett azonban négy ponttal is a végjátékra fordulva a vendégcsapat, Pekárik Eszter remek blokkjaival felzárkóztunk, majd egy Török-sáncot követően már nálunk volt az előny (23:22). Takács Bernadett révén még egyenlített a Jászberény, ám egy gyönyörű Pekárik ponttal meccslabdához jutottunk, melyet Meredith Hardy blokkjával ki is használt együttesünk, így a hét második meccsén is három pontot szereztünk (25:23, 3:0).

Folytatás kedden, a Beveren elleni Challenge-kupa visszavágón a Fáy utcában!

-------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 16. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Jászberényi RK 3:0 (17, 22, 23)
Folyondár utca, 300 néző. Vezette: Pőcze, Halász

Vasas: Kountoura 3, Sklar 12, Hardy 5, Rountree 14, Török K. 20, Pekárik 7. Csere: Lévai (liberó), Kiss G., Durst, Szedmák. Vezetőedző: Jókay Zoltán
JRK: Bleicher R. 3, Takács 8, Pintér 5, Slijepcevic 15, Gardovic 7, Borsos 3. Csere: Ivkovic (liberó), Fábián 1, Harmath, Bleicher N., Lékó. Vezetőedző: Branislav Franic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Nehezen tudtunk rákoncentrálni a meccsre, de amikor nagyon kellett, akkor odatettük magunkat. De a fejek már a keddi Challenge Kupa mérkőzésen jártak.
Branislav Franic: - Hibáink miatt pontot, vagy pontokat hagytunk itt.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu. Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés