Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Nemes bosszút álltunk az MTK-n
Írta: Kovg1987   
2017. február 02. csütörtök, 21:39

Alaposan fűthette a szerda esti, MTK elleni bajnoki mérkőzés előtt női röplabdacsapatunkat, a Vasas Óbudát, hiszen a Békéscsabán kívül idén az NB I-ben csak a kék-fehérektől kapott ki, még az első fordulóban. A bosszú nemesre sikerült, három egyforma szettben vertük a városmajoriakat.

IMG_9008

Az M4 Sport által élőben közvetített mérkőzésen a csapatok kiegyenlített, jó játékot produkáltak az első percekben (8:7). Tess Rountree és Török Kata is remek százalékkal támadott, Alberto Salomoni négy pontos hazai előnynél kikérte első idejét (17:13). Nem változott a játék képe, sőt, harmadik szélső ütőnk, Emily Sklar is bekapcsolódott a pontgyártásba, így hiába kért ismét időt Salomoni, remek játékkal megnyertük az első szettet (25:17, 1:0).

A második játékrészt ott folytatta együttesünk ahol az elsőt abbahagyta, Török és Sklar parádézott, így a sok rontott nyitás ellenére is magabiztos előnyt építettünk ki (14:8). Feladónk Elena Kountoura egyre többet foglalkoztatta Meredith Hardy-t is, az MTK Szűcs Kinga és Petőváry Panni pontjaival csak futott az eredmény után (19:14). Sklar a végjátékban is remek volt, ismét nyolc pontos különbséggel zártuk le a játszmát (25:17, 2:0).

IMG_9148

A harmadik szettre sem vettek vissza a mieink, Salomoni gyors időkérése ellenére is menetelt a Vasas a győzelem felé (8:3). Szűcs és Hackl Szilvia vezetésével magához tért az MTK, a meccs során először produkált a mieinknél jobb szakaszt, így a mérkőzésen először Jókay Zoltán is élt időkérési lehetőségével (16:15). Mesterünk húzása bevált, a vendégek a találkozó végéig már csak két pontot tudtak szerezni, Sklar vezérletével csapatunk magabiztos, fontos, három pontot érő győzelmet aratott (25:17, 3:0).

Folytatás szombaton délután ötkor a Jászberény ellen.

-------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 12. FORDULÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:0 (17, 17, 17)
Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Kiss Z., Árpás

Vasas: Kountoura 3, Sklar 20, Hardy 6, Rountree 12, Török 10, Pekárik 4. Csere: Lévai (liberó), Kiss, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán
MTK: Lutter, Szűcs 8, Hackl 8, Lakatos 4, Petőváry 7, Papp 1. Csere: Nagy (liberó), Kilyénfalvi 1, Tímár. Vezetőedző: Alberto Salomoni

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Kontroll alatt tartottuk az ellenfelet, végig a kezünkben volt a mérkőzés. Amikor megközelítettek minket, mindig tudtunk újítani. Sajnos, sok nyitást rontottunk, de nem élt ezzel a lehetőséggel az MTK.

Alberto Salomoni: - A Vasas elsősorban azzal tudott nyerni, hogy nem voltak hullámvölgyek a játékában. Felkészültünk az ellenfélből, de úgy tűnt, hogy a játékosok hamar elfelejtették a megbeszélteket a pályán. Nem játszottunk jól, reális az eredmény.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés