Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Békéscsaba-Vasas 3:0
Írta: Kovg1987   
2017. január 31. kedd, 12:28

Sorozatban 12. alkalommal sem sikerült legyőznie női röplabdacsapatunknak, a Vasas Óbudának a Békéscsabát, melytől ezúttal idegenben, a magyar bajnokságban szenvedtünk 3:0-s vereséget. A következő esélyünk - vélhetően - a kupadöntő lesz.

csabavasas

Szombat délután a hazai porondon másfél éve veretlen Linamar-BRSE otthonában lépett pályára együttesünk a magyar bajnokság aktuális fordulójában. Ellenfelünk vezetőedzője, Sasa Nedeljkovics kezdőcsapatába jelölte az olasz bajnokságból igazolt orosz Irina Szmirnovát, míg Jókay Zoltán az elmúlt mérkőzéseken megszokott hatost küldte pályára.

Az első játszmát rengeteg önhibával indítottuk, a BRSE nagyon könnyedén lépett el (8:4). Tess Rountree jó nyitásainak köszönhetően a folytatásban meg tudtuk törni kissé a csabaiak stabil alapjátékát, egy jó periódussal egyenlítettünk (10:10). A vezetést nem sikerült átvenni, Tálas Zsuzsanna szerváit jó pár labdameneten keresztül nem tudtuk befogadni, így ismét öt pontosra nőtt a hazaiak előnye (19:14). Jókay előbb időt kért, majd feladót is cserélt, Soós Nikolett vezérletével azonban simán hozta a játszmát a BRSE (25:17, 1:0).

20170128_bcsaba1

A második szettre már Durst Annával állt fel együttesünk, játékunk viszont továbbra sem állt össze, edzőnk így előbb időt kért, majd Török Kata, Bánlaki Mária és Szedmák Réka bevetésével próbálta megtörni a hazaiak lendületét (11:5). Török jó nyitásaival valamelyest sikerült csökkenteni az óriási különbséget, ám a BRSE immáron Petrenkó Brigitta irányításával is magabiztosan lépkedett az újabb szettgyőzelem felé (17:10). A játszma végén közelebb zárkóztunk, Nedeljkovics vissza is hozta Tálast a pályára, ám Török újabb nyitássorozata és Rountree jó játéka ellenére is a Békéscsabáé lett a második szett (25:21, 2:0).

Bánlaki révén sikerült stabilizálni a nyitásfogadást a harmadik játszmában, Török pedig szépen fejezte be támadásainkat, így szorosan alakult az eredmény (10:9). ezt követően ismét beragadtunk egy állásba, így Sarah Clement szerváival hét pontos előnyre tett szert a BRSE (17:10). Durst szépen osztotta el a labdákat, Török újabb pontjaival felzárkóztunk, Sasa Nedeljkovic pedig kikérte első idejét (18:16). A szünet megtörte a mieink lendületét, és bár a játszma végén még sikerült ráijeszteni a hazaiakra, végül három szettes győzelmet arattak (25:21, 3:0).

----------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 15. FORDULÓ
Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (17, 21, 21)
Békéscsaba 700 néző. Vezette: Éva, Mezei

BRSE: Tálas 4, Szakmáry 9, Clement 9, Smirnova 11, Soós 11, Bodnár 4. Csere: Szpin (liberó), Petrenkó, Matics. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovics
Vasas: Kountoura 1, Rountree 10, Hardy 4, Németh 5, Sklar 3, Pekárik 1. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Török 9, Szedmák 3, Durst 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Szasa Nedeljkovics: - Az első két szettben olyan különbséggel vezettünk, hogy nem volt kérdés a győzelmünk. A harmadik játszma elején a Vasas feljavult, de a jó mezőnyözéssel sikerült hoznunk a játszmát és vele a mérkőzést is.
Jókay Zoltán: - A sok utazás megtette a hatását. Ezúttal csak a fiatalok mutatták meg, hogy van bennük valami, rengeteg pontot adtunk a csabaiaknak.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés