Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Egy pillanatig sem volt kérdéses sorozatban hatodik kupadöntőnk
Írta: Kovg1987   
2017. január 23. hétfő, 10:56

Csak a szokásos, mondhatnánk - de mint tudjuk, más együttesek a Magyar Kupa döntőről csak álmodoznak. Mi viszont nem, és az elmúlt 13 szezonban immáron 12. alkalommal jutottunk be Jókay Zoltán vezetésével az MK fináléba, és várhatjuk ellenfelünket, vagy a Békéscsabát, vagy a Nyíregyházát.

IMG_7161

A Jászberényben elért 3:1-es győzelmet követően kedvező helyzetből várhatta a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját a Vasas Óbuda. A találkozó első percétől kezdve önbizalomtól duzzadó játékkal rukkoltak elő a mieink, remek nyitásainkat nem tudták kellő pontossággal fogadni a vendégek, Emily Sklar pedig erre a meccsre is átmentette az elmúlt hetekben mutatott kiváló formáját (8:4). Ami ezután következett, arra talán legmerészebb szurkolóink sem fogadtak volna, Meredith Hardy zsinórban tízszer nyithatott, sáncunkon gyakorlatilag nem tudta átütni a labdát a Jászberény, óriási magabiztossággal meneteltünk a Magyar Kupa döntője felé (20:6). A végjátékban már nem változott a különbség, hatalmas különbséggel nyertük meg az első játszmát (25:11, 1:0).

A második szettre rendezte a jászberényi sorokat Branislav Franic vezetőedző, Pintér Andrea és Natasa Silejpcevic vezérletével a vendégek kezdtek jobban, ám Pekárik Eszter sokadik jó blokkját követően gyorsan egyenlítettünk (11:11). Németh Anett támadásai és nyitásai rendre pontot értek, végig tapadtunk a Jászberényre, majd a második technikai szünet után a vezetést is átvettük (17:16). Az utolsó percekben már négy pontosra nőtt előnyünk, és bár zárkózni tudott a JRK, Hardy blokkját követően megnyertük a szettet, ezzel pedig biztosítottuk helyünket a Magyar Kupa döntőjében (25:23, 2:0)!

Tess Rountree a továbbjutás ellenére sem vett vissza, életerős bombáival a harmadik játszmát is mi kezdtünk jobban (10:7). Jókay Zoltán fokozatosan lehetőséget adott cserejátékosainak, sorrendben Durst Anna, Török Kata, Kiss Gréta és Szedmák Réka léphetett pályára. A folytatásban a különbség annak ellenére sem csökkent a felek között, hogy zsinórban négy nyitást is rontottunk (16:13). Néhány apróbb pontatlanságot követően fordítani tudott a Jászberény, Jókay pedig gyors egymásutánban mindkét időkérési lehetőségét kihasználta (16:18). Az edzői intelmek megtették hatásukat, felzárkóztunk, majd Durst sáncával a vezetést is visszavettük (21:20). Kiss remek szerváival két játszmalabdához jutottunk, melyeket még hárítani tudott a Jászberény, a végén azonban kétszer is hibáztak, így három szettben zártuk le a mérkőzést és kettős győzelemmel jutottunk a fináléba (26:24, 3:0).

A döntőt február 10-én, pénteken, 17 órai kezdettel rendezik az Érd Arénában.

------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – Jászberényi RK 3:0 (11, 23, 24)
Folyondár utca, 200 néző. Vezette:Tillmann, Szabó P.

Vasas: Kountoura 3, Sklar 12, Hardy 7, Németh 11, Rountree 11, Pekárik 7. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Török 1, Kiss 2, Szedmák 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán
Jászberény: Bleicher R. 4, Gardovic 1, Pintér 11, Slijepcevic 14, Takács 2, Borsos 3. Csere: Ivkovic (liberó), Fábián, Harmath, Bleicher N., Lékó. Vezetőedző: Branislav Franic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Szépen, összeszedetten kezdtük a mérkőzést. Később alábbhagyott a koncentráció, és végül a fiatalok harcolták ki a győzelmet, aminek örülök.
Branislav Franic: - A hazai pályán elvesztett első mérkőzés után nem volt könnyű a dolgunk a visszavágón. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez és a döntőbejutáshoz!

Forrás: vasssc.hu, hunvolley.hu. Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés