Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Karnyújtásnyira a kupadöntőtől!
Írta: Kovg1987   
2017. január 19. csütörtök, 09:07

Idegenben jutott megnyugtató előnyhöz női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Jászberényi RK otthonában. A vasárnapi visszavágón, hazai pályán kettő szett elég az döntőbe jutáshoz.

IMG_3283

A találkozó első percei kiegyenlített játékot hoztak, mindkét együttes sokat hibázott, az első technikai szünethez érve a hazaiak vezettek (8:7). A folytatásban a Jászberény egyre inkább kiismerte a mieink meglehetősen egysíkú játékát és Natasa Slijepcevic vezérletével előnybe kerültek (17:15). Jókay Zoltán mindkét időkérési lehetőségét kihasználta, a hazaiak lendületét azonban ez sem törte meg, így a vártnál sokkal könnyebben nyerték meg az első felvonást (25:21, 1:0).

A második szett kezdetén már változatosabban mozgatta csapatunkat Elena Kountoura, melynek eredményeképp négy pontos előnyt építettünk ki (9:13). Kountoura jó nyitásait nem tudták pontosan fogadni a berényiek, így támadásépítésük akadozott, Emily Sklar pedig rendkívül hatékonyan fejezte be a mi akcióinkat (10:16). Pintér Andrea szerváival három pontra zárkózott a hazai együttes, majd Slijepcevic bombáival egyre csökkentették a különbséget (20:21). Ezt követően azonban csak a mieink szereztek pontot, és egy újabb jó Kountoura-nyitássorozattal lezártuk a játszmát (20:25, 1:1).

Pintér pontjaival a Jászberény kezdte jobban a harmadik játszmát, Sklar azonban továbbra is tarthatatlannak bizonyult, így a szett során Branislav Franicnak, a hazaiak vezetőedzőjének kellett először időt kérnie (7:10). A jászberényi feladó, Bleicher Réka sorozatos jó megoldásainak köszönhetően szettben maradt ellenfelünk, ám rengeteg rontott nyitásuk miatt felzárkózni nem tudtak (17:21). Franic második időkérését követően egy pontra csökkentette a különbséget a JRK, Pintér ekkor nyitást rontott, a csereként beálló Durst pedig ászt szervált, így három szettlabdához jutottunk (21:24). Két hárított próbálkozást követően a hazaiak legjobbja, Slijepcevic a hálóba nyitott, ezzel átvettük a vezetést a mérkőzésen (23:25, 1:2).

A folytatásban Slijepcevic érezhetően igyekezett jóvá tenni korábbi hibáját, sorra termelte a pontokat, de hiába vezetett három ponttal is a Jászberény, Sklar, majd Meredith Hardy blokkját követően már ismét nálunk volt az előny (15:16). A mérkőzés hátralévő részében már nem tudott megújulni a Jászberény, a végig parádézó Sklar mellett Tess Rountree is többször beköszönt, így nagyon fontos győzelmet arattunk idegenben a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén (19:25, 1:3).

A visszavágóra vasárnap délután öt órakor, a Folyondár utcában kerül sor, addig pénteken egy rákospalotai kirándulás is vár ránk.

-----------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Jászberényi RK – Vasas Óbuda 1:3 (21, -20, -23, -19)
Jászberény, 150 néző. Vezette: Mezei, Halász

Jászberény: Bleicher R. 7, Takács 8, Pintér 14, Slijepcevic 18, Gardovic 7, Borsos 6. Csere: Ivkovic (liberó), Harmath, Bleicher N., Fábián. Vezetőedző: Branislav Franic
Vasas: Kountoura 8, Sklar 26, Pekárik 8, Németh 10, Rountree 15, Hardy 5. Csere: Lévai (liberó), Kiss 1, Durst 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Branislav Franic: - Egy hónapja játszottunk utoljára tétmeccset, ettől függetlenül nem játszottunk rosszul, de a Vasas most stabilabb volt. Vasárnap úgy megyünk majd a visszavágóra, hogy már nem lesz veszítenivalónk.

Jókay Zoltán: - Jó kis mérkőzés volt, a mostani győzelemmel egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz.

Forrás: hunvolleyhu, vasassc.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés