Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Három pontos győzelem az osztrák bajnok ellen!
Írta: Kovg1987   
2017. január 15. vasárnap, 11:48

A házigazda Mladost elleni, pénteki győzelmet követően az osztrák bajnoki címvédő Sokol Post NÖ várt együttesünkre a zágrábi MEVZA torna második játéknapján. Lányaink ezt a feladatot is sikerrel abszolválták, így öt ponttal jöttek haza a horvát fővárosból, és fontos lépéseket tettek a négyes döntőbe jutásért.

IMG_0320

Kellő önbizalommal kezdte a találkozót csapatunk, remek nyitásainkkal nem tudtak mit kezdeni az osztrákok, így hamar megszereztük a vezetést (4:8). Németh Anett támadásai megoldhatatlan feladat elé állították ellenfelünket, fiatal átlónk pontjaival sikerült tovább növelni az előnyt (9:16). A játszma végén Tess Rountree is beköszönt pár életerős ütéssel, sáncunk is egyre jobban működött, így végül több, mint tíz pontos különbséggel nyertük az első szettet (14:25, 0:1).

A második játszmát már jobban kezdte a Post, ám rontott nyitásaiknak köszönhetően nem szakadtunk le nagyon ellenfelünktől (8:5). A folytatásban szinte kizárólag az osztrákok hibáiból éltünk, a második technikai szünet után, egy gyors időkérés-váltást követően Németh bombájával kiegyenlítettünk (18:18). A végjátékban Emily Sklar egyre hatékonyabbnak bizonyult, így Rountree pontját követően minimális különbséggel ugyan, de a második játszmát is behúztuk (23:25, 0:2).

A harmadik szett elején egyértelműen a Post dominált, Jókay Zoltán előbb három, majd öt pontos hátrányunknál kért időt, majd feladót is cserélt (12:7). Durst Anna többet foglalkoztatta a centereket, ám hiába közelítettük meg két pontra ellenfelünket, egyik kulcsemberünket, Emily Sklart a játékból teljesen kivéve ismét ellépett az osztrák címvédő (20:16). Az utolsó percekben sem tudtunk megújulni, szépített a Post NÖ (25:19, 1:2).

A folytatásra visszatért a pályára Elena Kountoura, továbbra is játékban tartotta a centereket, ezzel szélső ütőinknek is könnyebb dolga volt a támadások befejezésekor (9:14). Rountree két szép blokkal, majd egy gyönyörű vonalütéssel tovább növelte előnyünket, közel kerültünk a három pont megszerzéséhez (13:20). Az utolsó percekben ugyan szépen zárkózott a Post, Sklar és Rountree keze nem remegett meg, így három pontot érő győzelmet arattunk (22:25, 1:3).

Lányaink - akik közé visszatérhet a MEVZA-fordulóról vezetőségi engedéllyel hiányzott Török Kata és az U18-as Eb-selejtezőn szereplő Szedmák Réka is - szerdán lépnek legközelebb pályára, akkor a Jászberény vendégei leszünk a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Nem kell mondani, milyen fontos az a találkozó is...

---------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA KÖZÉP EURÓPAI LIGA, 8. FORDULÓ
Sokol Post NÖ – Vasas Óbuda 1:3 (-14, -23, 19, -22)
Zágráb, 20 néző. Vezette: Miklosic, Valentar (szlovének)

Post: Schmit 4, Janeckova 18, Schmerlaib 4, Kubová 19, Katz 10, Nikic 6. Csere: Melichárková (liberó), Jenner, Stanisic 1. Vezetőedző: Jiri Siller
Vasas: Kountoura 8, Sklar 15, Pekárik 6, Németh 15, Rountree 23, Hardy 5. Csere: Lévai (liberó), Kiss, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Az első játszmában jól röplabdáztunk, de utána kiismerhetővé vált a játékunk. Két szetten keresztül képtelenek voltunk változtatni ezen, a negyedik játékrészben viszont már összejött és ott már könnyebb volt a dolgunk.

Forrás: vasass.hu, hunvolley.hu. Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés