Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Két pontot szereztünk első zágrábi meccsünkön
Írta: Kovg1987   
2017. január 14. szombat, 14:50

Fontos két pontot szerzett női röplabdacsapatunk Zágrábban, a Közép-európai Liga 7. fordulójában, ahol 3:2-re győzte le a házigazda HAOK csapatát.

20170113_mladost-1

Nagyon magabiztos játékkal kezdte a találkozót csapatunk, Tess Rountree támadásaival néhány perc alatt komoly előnyt építettünk ki (3:10). A hazaiak vezetőedzője gyors időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de hiába, továbbra is osztálykülönbség volt a felek között (8:17). Emily Sklar jó nyitásfogadása mellett támadásban is különösen hatékonynak bizonyult, Elena Kountoura pedig érett irányítójátékkal vezényelte a mieinket. A játszma végén szépített ugyan a Mladost, tíz ponton belülre így sem tudtak kerülni (15:25, 0:1).

A második szettre alaposan levetkőzte kezdeti megilletődöttségét a Zágráb, csapatunkat kissé meg is lepte a hazaiak erőteljes kezdése (8:6). Németh Anett ponterős játékának köszönhetően nem tudott jobban ellépni ellenfelünk, Kountoura ügyes megoldását követően egyenlítettünk (17:17). A folytatásban ismét a Mladost került előnybe, Jókay Zoltán gyors egymásutánban kétszer is kénytelen volt időt kérni (21:18). Zsinórban négy pontot szerezve megfordítottuk az állást, a végjáték ennek ellenére az összeszedettebben játszó hazaiaké lett, akik ezzel egyenlítettek (25:23, 1:1).

Gyorsított játékunkon a harmadik szett elején Kountoura, ennek eredményeképp hat pontos előnyre tettünk szert (7:13). Két komoly hibának köszönhetően két egységre zárkózott a jól nyitó Mladost, majd ki is egyenlítettek a horvátok (17:17). A csapat nyitásfogadása egyáltalán nem működött, így hiába hárítottunk komoly erőfeszítések árán három játszmalabdát is, végül csak behúzta a szettet a horvát együttes (27:25, 2:1).

A negyedik szett elején szélsőink ismét kevesebbet hibáztak, Sklar és Németh vezérletével nálunk volt az előny (6:11). Pillanatok alatt fordított a Mladost, ám a végjátékra Németh újabb pontjaival egyenlíteni tudtunk (21:21). A horvátok hatalmasat küzdöttek minden labdáért, két hárított játszmalabdánkat követően azonban megremegett a kezük, Rountree pontját egy hazai rontás követte, jöhetett az ötödik szett (24:26, 2:2).

A mindent eldöntő játszmát is a mieink kezdték jobban, ám négy pontos előnyünkből öt labdamenet leforgása alatt egy pontos hátrányt „építettünk" a korábban alig használt centerek hirtelen agyonterhelésével (8:7). Durst Anna beállásával változott a játék képe, ismét mi irányítottunk, fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Pekárik Eszter két óriási blokkjával meccslabdához jutottunk (13:14). Sklar fontos pillanatban rontott nyitást, ám később javította hibáját, hiszen negyedik meccslabdánkat éppen amerikai ütőnk bombájával használtuk ki. Óriási csatában győztük le saját pályáján a Mladostot, így két ponttal gazdagodtunk (16:18, 2:3).

--------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 7. FORDULÓ
Mladost Zagreb – Vasas Óbuda 2:3 (-15, 23, 25, -24, -16)
Zágráb, 100 néző. Vezette: Valentar, Miklosic (szlovénok)

Mladost: Josipovic 3, Kulic 16, Jurisic 13, Luketic 6, Becic 2, Strunjak 10. Csere: Gasi (liberó), Cacic 1, Vrbanc 16, Lada 10. Vezetőedző: Sasa Ivanisevic
Vasas: Kountoura 5, Sklar 27, Pekárik 4, Németh 18, Rountree 20, Hardy 6. Csere: Lévai (liberó), Durst, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Kicsit megijedtem az első szett után, amit nagyon simán nyertünk meg. Gondoltam, a második szettben azért nehezebb dolgunk lesz, ehhez képest a további négyben is megszenvedtünk... Többször a kezünkben volt a győzelem, de a játszmák végét nem bírtuk mentálisan.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu, Fotó: vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés