Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Sima győzelem a Skenderaj ellen
Írta: Kovg1987   
2017. január 11. szerda, 10:35

A vártnak megfelelő, sima győzelemmel jutott be női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a Challenge-kupa legjobb tizenhat csapata közé. Lányaink a koszovói Skenderaj elleni visszavágón 3:0-ra nyertek, így kettős győzelemmel kerültek be a következő körbe.

IMG_5017

A Fáy utcában rendezett visszavágót az idegenbeli, 3:1-es győzelem után nagyon magabiztosan kezdte csapatunk, alig néhány perc leforgása alatt hat pontos előnybe kerültünk (10:4). A koszovóiak nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni, nyitásaink rendre pontot értek, amikor pedig támadásig jutottak a vendégek, többnyire blokkunk jelentette a végállomást (16:6). A játszma végén Török Kata nyitásait követően még nőtt is a különbség, végül öt ásszal és hat blokkal, nagyon könnyedén hoztuk a szettet (25:14, 1:0).

A második játszmára sem változott a játék képe, Jókay Zoltán továbbra is kezdőcsapatát szerepeltette, változatos játékkal építettük előnyünket (12:7). Tess Rountree és Emily Sklar is szépen termelte a pontokat, a különbség percről-percre nőtt (16:8). A játszma végén előbb Durst Anna és Németh Anett, majd Kiss Gréta is érkezett, fiataljaink beállását követően lezártuk a második játszmát, ezzel be is biztosítottuk továbbjutásunkat (25:11, 2:0).

IMG_5212

A harmadik szett első négy pontját a vendégek szerezték, majd előnyük az első technikai szünetig is kitartott (6:8). A folytatásban előbb Durst nyitássorozatával fordítottunk, majd az ismét beálló Kiss Gréta remek szerváival alaposan elléptünk ellenfelünktől (16:9). A mérkőzés végén az erre a találkozóra mezőnyjátékosként nevezett liberó, Bánlaki Mária is pályára lépett, rendkívül sima, hatvan perces mérkőzéssel jutottunk a Challenge-kupa következő körébe (25:13, 3:0).

Lányaink a Challenge-kupa következő körében vagy a belga bajnok Asterix Avo Beveren, vagy a francia ASPTT Mulhouse együttesével mérkőznek várhatóan január 25-én (idegenben) és február 7-9. között. Abban a párharcban az első találkozót a Beveren nyerte idegenben 3:1-re.

Mi a következő mérkőzéseinket a MEVZA-ban játszuk, pénteken és szombaton, Zágrábban, ahol a hazaiak mellett az osztrák Sokol Post NÖ lesz az ellenfél.

-------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – KV Skenderaj 3:0 (14, 11, 13)
Fáy utca, 150 néző. Vezette: Botezatu (román), Papageorgiou (ciprusi)

Vasas: Hardy 12, Kountoura 3, Sklar 12, Pekárik 10, Rountree 13, Török 5. Csere: Lévai (liberó), Durst 2, Németh 3, Kiss 3, Bánlaki.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Skenderaj: Kadriu 2, Muja, Kadriu 6, Deliu 9, Behramaj 5, E. Geci 3. Csere: Behrami, M. Geci (liberók), Bajraktari 1, Ibrahimi 1, Tahiri, Berisha. Vezetőedző: Ylli Kadriu

Továbbjutott:Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Arra volt jó ez a mérkőzés, hogy a pihenő után egy kicsit visszazökkentünk a mérkőzésritmusba. A lányok becsületesen végigkoncentrálták és -küzdötték a találkozót. Annak is örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.
Ylli Kadriu: - Fáradtak voltunk a 15 órás utazás után. A Vasas ráadásul erősebb csapat is nálunk, amerikai és görög légiósokkal. Nálunk csak helyi kötődésű röplabdázók játszanak, igyekeztünk mindent megtenni, hogy megmutassuk, mit tudunk.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu. Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés