Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Nekünk hozott szerencsét az aranyszett
Írta: Kovg1987   
2017. január 01. vasárnap, 11:23

Ha nem is túl magas színvonaló, de rendkívül izgalmas mérkőzéssel zárta 2016-ot női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. Lányaink az Újpest elleni Magyar Kupa-visszavágón, aranyjátszmában harcolták ki a négy közé kerülést, így nem szakadt meg évtizedes sorozatunk, miszerint mindig bejutunk a legjobb négy közé.

20161231-1

Az év egyik legnehezebb mérkőzésével zárta a 2016-os évet női röplabdacsapatunk, Szilveszter napján ugyanis a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója várt a mieinkre, Újpesten. December elején hazai pályán 3:2-re nyertek lányaink a lila-fehérek ellen, így idegenben mindenképpen három nyert szettre volt szüksége csapatunknak a továbbjutáshoz.

Remek hangulatban, teljes teltház előtt kezdődött a találkozó, Milodanovic Andrea a kezdőcsapatba nevezte új játékosát, a karácsony előtt igazolt bolgár Verbanovát. A mérkőzés első percei kiegyenlített, színvonalas játékot hoztak, ám csapatkapitányunk, Meredith Hardy két szép támadásának köszönhetően nálunk volt az előny az első technikai szünetben (6:8). Elena Kountoura a szezon során talán eddigi legjobb formáját mutatta, Hardy pedig továbbra is parádézott, öt pontos előnyünknél kért először időt az UTE (13:18). A játszma végén sem adtunk esélyt a hazaiaknak, blokkban és mezőnyben egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, remek csapatmunkával megnyertük az első játszmát (18:25, 0:1).

Amilyen jól sikerült az első szett, olyan gyengén indítottuk a második játszmát. Az addig viszonylag stabilan működő nyitásfogadásunk teljesen szétesett, az UTE számolatlanul nyitotta az ászokat, jóformán támadásig sem jutottunk el (10:5). Néhány jó blokkal sikerült két pontra felzárkózni, ám az újpesti nyitásokkal továbbra sem tudtunk mit kezdeni, így könnyedén léptek el ismét a házigazdák (15:8). Jókay Zoltán elkezdte forgatni csapatát, de ezúttal a cserék sem tudtak új színt hozni játékunkba, sima szettel egyenlített az UTE (25:15, 1:1).

IMG_3372

A harmadik játszmára cseréi közül Pekárik Esztert a pályán hagyta Jókay Zoltán, csapatunk pedig jó kezdést követően (0:3), hamar visszaesett (10:7). A mérkőzés ezen szakaszában inkább a küzdelem, mint a színvonalas játék dominált, az Újpest azonban Dégi és Verbanova pontjaival fokozatosan növelte előnyét (14:9). Durst Anna és Németh Anett beállását követően egyre inkább magára talált csapatunk, ledolgoztuk hátrányunkat, majd Török Kata ászával a vezetést is átvettük (17:18). Németh a legfontosabb pillanatokban talált igazán magára, ám hiába vezettünk két ponttal a végjátékban, Miklai révén mégis az UTE jutott játszmalabdához (24:23). Jókay ekkor visszahozta Rountree-t és Kountourát, hárítottuk az Újpest próbálkozását, majd egy gyors pontváltást követően, Hardy két remek megmozdulásával már mi szerválhattunk a szettgyőzelemért (26:27). Hihetetlen izgalmak után Rountree az újpesti térfélre bombázott, ezzel megnyertük a maratoni játszmát és egyetlen szettre kerültünk a Magyar Kupa elődöntőjétől (26:28, 1:2).

A folytatásban ismét az Újpest játszott fölényben, Török pontjaival azonban a szett feléhez érve egyenlített csapatunk (12:12). Pekárik remek nyitásaival a vezetést is átvettük, nem tarthatott azonban sokáig örömünk, az UTE hamar ledolgozta ugyanis három pontos hátrányát (17:17). A játszma végén sajnos rengeteget hibáztak lányaink, az Újpest pedig természetesen büntetett, Miklai blokk-outját követően következhetett az ötödik szett (25:23, 2:2).

IMG_3783

Az UTE kihasználta lélektani előnyét, Verbanova vezetésével jól indította a játszmát (5:1). Jókay Zoltán feladót cserélt, Durst Anna beállását követően pedig sikerült egyenlítenünk (7:7). Török szép vonalütésével átvettük a vezetést, ám hiába mentünk két ponttal is tíz fölött, ismét az UTE bírta jobban a végjátékot, megnyerte a mérkőzést, így következhetett az aranyszett (15:13, 3:2).

IMG_3816

A mindent eldöntő játszmát Durst kezdte feladóként, a játszmáról-játszmára javuló Török pedig két gyönyörű ponttal indította meg a csapat szekerét (3:4). Milodanovic Andrea időkéréssel próbálta megtörni a mieink lendületét, ám Headen háló melletti nyitását követően már négyre nőtt a különbség (5:9). Sok rontott nyitásunknak köszönhetően nem sikerült eldönteni a játszmát, de egy bődületes Rountree-pont, valamint Pekárik Eszter szép egyes blokkja után elérhető közelségbe került a győzelem (7:13). Nagy Viktória nyitásaival még zárkózni tudott az UTE, ám Rountree egy hatalmas mentés után szépen blokkolta az arany játszmában labdákkal agyonterhelt Miklait, így már csak egy pont választotta el csapatunkat az elődöntőtől (11:14). A mérkőzés utolsó pontja Török Katáé lett, fiatal ütőnk ezzel pontot tett az év kétségkívül legizgalmasabb párharcának végére (11:15).

IMG_3934

A januári elődöntőben a Jászberénnyel csatáhatunk a döntőbe kerülésért. Az sem lesz könnyű párharc.

-------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
UTE – Vasas Óbuda 3:2 (-18, 15, -26, 23, 13), aranyszett: 11:15
Újpest, 700 néző. Vezette: Adler, Vári

UTE: Ancsin 5, Verbanova 18, Bezhandolska 7, Dégi 20, Miklai 15, Headen 11. Csere: Kötél (liberó), Lutter, Nagy 2, Háfra 1. Vezetőedző: Milodanovic Andrea
Vasas: Kountoura 5, Sklar 15, Szedmák 3, Rountree 15, Török 15, Hardy 13. Csere: Lévai (liberó), Durst 2, Pekárik 7, Németh 3, Kiss G. 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Továbbjutott a Vasas Óbuda, aranyszettel.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Milodanovic Andrea: - Próbáltam tehermentesíteni a csapatot, és ez a második játszmától sikerült is, ekkor mindent megtettünk a győzelemért. Meg is nyertük a meccset, de aztán jött a ráadás szett, mindent előröl kellett kezdeni, s ekkor már nem voltak olyan bátrak a lányok, már nem vállalták be azt a lányok, ami addig nyerő volt. Sajnálom, hogy így alakult, de dolgozunk tovább, a Vasasnak pedig gratulálok.

Jókay Zoltán: - A játékot most inkább nem elemezném, csak örülök, hogy így zártuk az évet. Reményeim szerint hasonló szívvel, akarattal és remélhetőleg jobb játékkal még sokra vihetjük az újévben.

 

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu. Fotók: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés