Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Minden apróságra oda kell figyelnünk - Török Kata
Írta: Kovg1987   
2016. december 30. péntek, 20:29

A 2016-os ősz legfontosabb mérkőzésére készül női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda mely szilveszter napján játssza a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját az Újpest otthonában. Lányaink az első találkozót 3:2-re nyerték, és most is igen szoros csatára van kilátás. A találkozó kapcsán fiatal négyes ütőnkkel, Török Katával beszélgettünk.

kata

Egymás után három vereséget szenvedett csapatunk az elmúlt egy hétben, igaz, a régió két legjobbja, a magyar bajnoki címvédő Linamar-BRSE és a MEVZA-címvédő Calcit Ljubljana volt csapatunk ellenfele ezeken a találkozókon. A sebek nyalogatására sok idő nincs, hiszen szombaton már a Megyeri úton vár jelenés a mieinkre, ahol az Újpest ellen kell valamilyen felállásban három szettet nyerni ahhoz, hogy bejussunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, és készülhessünk a Jászberény elleni elődöntőre.

"Sokat tanultunk az elmúlt három mérkőzésből is, leginkább azt, hogy a találkozók minden pillanatában maximálisan kell koncentrálni, még akkor is, ha esetleg az edzőnk azt mondja, lazán játszunk, engedjük el a kezünket" - vonta le az elmúlt egy hét tapasztalatait Török Kata, aki nyáron érkezett az MTK együttesétől csapatunkhoz.

"Az békéscsabai túrán szerettünk volna meglepetést okozni, de nem titok, hogy az Újpest elleni mérkőzésre készültünk. A Ljubljana ellen nekem személy szerint és a csapatnak is jobban ment a játék, úgy érzem, mostanra sikerült kilábalnom abból a betegségből, ami miatt nem ment olyan jól a játék decemberben. Az edzéseken is jól megy, remélem, az UTE ellen a mérkőzés első labdamenetétől fogva olyan szinten fogunk, fogok pörögni, ahogy kell. Szerintem ez lesz a kulcs, hogy megfelelően el tudjuk indítani a meccset, mert ezzel szokott problémánk lenni" - tette hozzá a szélső.

A lila-fehérekkel a mostani szezonban eddig kétszer találkoztunk, mind a két alkalommal 3:2-re vertük őket a Folyondár utcában. A továbbjutáshoz most is három szettet kell nyerni, az mindegy, hogy 3:0, 3:1, 3:2, vagy éppen aranyszett után 3:3 lesz a végeredmény - persze a Vasas-szurkolók nyugalmának megőrzése érdekében mi az első két forgatókönyv valamelyikének örülnénk igazán.

"Ismeri egymást a két csapat, hiszen tíz szettet már lejátszottunk egymás ellen. Minden apróságra oda kell figyelnünk, a fogadásunkat stabilizálni kell, és jobban kell blokkolnunk, mint az előző mérkőzéseken, mert az nem igazán működött. Fel kell készülni mindenre, de remélem, simább meccset tudunk játszani, mint az előző kettő volt" - zárta gondolatait Kata.

Az UTE elleni találkozó december 31-én, szombaton 16 órakor kezdődik a Megyeri úton.

Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés