Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Nem jött össze a meglepetés
Írta: Kovg1987   
2016. december 25. vasárnap, 13:24

Bár lett volna rá esélyünk, nem sikerült még játszmát sem nyernünk a bajnoki- és kupacímvédő Linamar-BRSE ellen a magyar bajnokság rangadóján. Csapatunk, a Vasas Óbuda így a tabella harmadik helyén tölti az ünnepeket.

IMG_2721

A csütörtökk esti, M4 Sport által is közvetített mérkőzést a békéscsabaiak kezdték jobban, Tess Rountree támadásait rendre sikeresen szűrték meg, a mieink egy ideig csak keresték helyüket a pályán (3:9). Ami támadásban nem ment, nyitásban összejött, Rountree és Németh Anett jó sorozatával felzárkózott csapatunk, féltávhoz érve egyetlen pontra csökkent a vendégek előnye (14:15). Itt azonban egy elrontott nyitás után hirtelen elfogyott a lendület, Szakmáry zsinórban nyolcszor szerválhatott, a játszma végén már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen (20:25, 0:1).

A második játszmára feladót váltott Jókay Zoltán, Durst Anna irányításával változatosabbá vált támadójátékunk, ám az ismét fantasztikus napot kifogó Molcsányi szépen fogta össze a csabaiak védekezését (11:11). Németh támadásaival előnybe került csapatunk, Sasa Nedeljkovic előbb Maticot, majd Tálast és Soóst is lecserélte (20:16). Bejött a húzása, a fiatal Petrenkó Brigitta kiválóan szállt be a mérkőzésbe, lányaink pedig nem tudtak élni a sokat hibázó Békéscsaba által tálcán kínált lehetőséggel, négy pontos előnyről veszítettük el a játszmát (23:25, 0:2).

Kountoura visszatért a harmadik szettre, jó kezdés után azonban hamar visszaesett csapatunk teljesítménye, egyedül Lévai Vivien játszott kiemelkedően (8:11). Már öt ponttal is vezetett a BRSE, amikor végre ismét megtaláltuk támadásban az egyébként kimondottan hatékony Németh Anettet (15:18). Nedeljkovic időt kért, innentől kezdve pedig már csak két pontra futotta csapatunk erejéből, Szakmáry és Matic vezetésével magabiztos győzelmet aratott a BRSE (17:25, 0:3).

A lányok három nap pihenőt kaptak, december 26-án már két edzéssel készülnek a 28-29-i, békéscsabai MEVZA-körre, ahol amellett, hogy ismét megmérkőzünk a csabaiakkal, a sorozat címvédője, a Calcit Ljubljana vár még ránk. Ezt követően pedig, szilveszterkor jöhet az Újpest elleni, oly fontos Magyar Kupa visszavágó.

---------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, A 4. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Linamar-BRSE 0:3 (-20, -23, -17)
Folyondár utca, 400 néző. Vezette: Vári, Jámbor.

Vasas: Sklar 7, Szedmák 3, Németh 9, Rountree 10, Hardy 8, Kountoura 2. Csere: Lévai (liberó), Török, Pekárik 1, Durst 1, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán
BRSE: Matic 13, Bodnár 3, Soós 9, Szakmáry 13, Clement 3, Tálas 4. Csere: Molcsányi (liberó), Csengeri 4, Petrenkó 1, Ludmán. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Tudtunk röplabdázni ezúttal is, de egyelőre még nem tudjuk magas szinten olvasni az ellenfél játékát, ebben nőtt fölénk a Békéscsaba. Az, hogy nekünk ez még nem megy, a játékosok életkorából fakadóan is benne van a pakliban.

Szasa Nedeljkovics: – Tudtuk, hogy a Vasas hat magas játékossal áll majd fel és mi fel is készültünk erre, nagyjából az egész mérkőzésen megtaláltuk ennek az ellenszerét. Remek volt a blokk- és a mezőnymunkánk is. Amikor a második játszmában hullámvölgybe kerültünk, kettős cserével sikerült kilábalnunk belőle.

Szöveg: vasassc.hu, Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés