Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Újabb két pont a zsákban!
Írta: Kovg1987   
2016. december 11. vasárnap, 21:40

Úgy tűnik, az Újpesttel idén öt szettes csatákat vív női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda - legalább is egy héten belül kétszer is túlórába bonyolódtunk a lila-fehérekkel. Vasárnap, csakúgy, mint kedden, ismét mi nyertünk, így két pontot szereztünk.

20161211_ute2

Török Kata betegsége miatt csak a cserék között szerepelt, helyét Tess Rountree vette át, míg átlóként Németh Anett kapott lehetőséget. A keddi meccshez hasonlóan ezúttal is alaposan bekezdtek a vendégek, Dégi Barbara vezetésével öt pontos előnyt építettek ki az első technikai szünetig (3:8). Fokozatosan felvette csapatunk a mérkőzés ritmusát, Szedmák Réka három egymást követő blokkjával egyenlítetünk (12:12). A folytatásban Rountree és Németh felváltva szerezték a pontokat a jól játszó Újpestiek ellen, a végjátékra előnnyel fordulhattunk (19:17). Egy újabb Szedmák blokkal egyetlen pontra kerültünk a játszmagyőzelemtől, majd hiába hárított három szettlabdát is az UTE, Headen hálóérintésnek köszönhetően megszereztük a vezetést (26:24, 1:0).

A második szettet is a mieink kezdték jobban, ám rengeteg rontott nyitással most is közel tartottuk az Újpestet (10:7), ugyanúgy, mint a keddi mérkőzésen. A sok hiba meg is bosszulta magát, Miklai pontjaival felzárkózott, majd fordított ellenfelünk (11:14). Jókay Zoltán időkérését követően még időben sikerült ritmust váltani, ám a szorosan alakuló szett végét egyértelműen a vendégek bírták jobban, pedig vezetőedzőnk még feladócserével is próbálkozott (21:25, 1:1).

Továbbra is sok hibával játszott mindkét csapat, Török hiánya érződött a mieink nyitásfogadásán is, de centereink, Meredith Hardy és Szedmák Réka remek teljesítményének köszönhetően nálunk volt az előny a harmadik szett első felében (12:9). Dégi Barbara egyre közelebb hozta a vendégeket, majd Bezhandolska blokkjával a vezetést is átvették a lila-fehérek (15:16). Ismét Durst Anna érkezett irányítani a szett végén, a gyenge nyitásfogadás azonban rányomta a bélyegét játékunkra, megérdemelten nyerte a játszmát az UTE, ezzel egy pontot már biztosan elrabolva tőlünk (21:25, 1:2).

A negyedik szettre már a kezdőcsapatba jelölte Durstot Jókay Zoltán, a csapatot pedig Hardy és Németh vette a hátára (14:12). Sokat hibázott mindkét fél, inkább a küzdelem, mint a jó játék dominált, együttesünk azonban egyre közelebb került az egyenlítéshez (21:18). A vendégek Miklai pontjaival zárkózni tudtak az utolsó percekben, ám szettlabdánknál újfent hálóba értek, következhetett tehát az ötödik játszma (25:22, 2:2).

Szedmák Réka sokadik jó blokkjával, majd Emily Sklar pontjaival álomszerűen kezdtük a mindent eldöntő szettet (4:0). Milodanovic időkérése után Dégi révén megszerezte első pontjait az UTE, Németh és Hardy azonban tovább növelte előnyünket (10:4). Németh tarthatatlannak bizonyult, magabiztos támadásaival eldöntötte a játszmát, így egy héten belül másodszor is öt szettes mérkőzésen győztük le az Újpestet (15:9, 3:2).

---------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 11. FORDULÓ
Vasas Óbuda – UTE 3:2 (24, -21, -21, 22, 9)
Folyondár utca, 400 néző. Vezette: Mezőffy, dr. Árpás

Vasas: Kountoura 2, Sklar 13, Hardy 19, Németh 21, Rountree 16, Szedmák 9. Csere: Lévai (liberó), Török, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán
UTE: Ancsin 3, Miklai 12, Bezhandolska 8, Dégi 21, Háfra 7, Headen 7. Csere: Kötél, Hadnagy (liberók). Vezetőedző: Milodanovic Andrea

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Jobban rákészültünk a mérkőzésre, mint kedden, de több olyan érthetetlen hiba volt, amit átbeszéltünk már sokszor, de úgy tűnik, még mindig nem elégszer. Sok volt a nyitásrontás, a rossz blokkhelyezkedés, és a potyalabdák bejátszásával is akadtak gondok. Ennél sokkal nyugodtabban kell játszanunk.

Szöveg: vasassc.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés