Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Hullámhegyek, hullámvölgyek
Írta: Kovg1987   
2016. december 07. szerda, 17:37

Alaposan megszenvedett női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a Magyar Kupa negyeddöntőjének első találkozóján az Újpest ellen. Lányaink ugyan - nagy nehézségek árán - 3:2-re legyőzték a lila-fehéreket, de kemény visszavágóra számíthatnak december 31-én a Megyeri úton.

IMG_0274

A pályaválasztói jog felcserélését követően kedden este a Folyondár utcában kezdődött meg a Magyar Kupa idei kiírása csapatunk számára, mivel erőnyerőként egyből a negyeddöntőben kezdtünk. Az első játszmában az Újpest alaposan meglepte a lányokat, Miklai Zsanett, valamint a bolgár Bezhandolska vezetésével tetemes előnybe került (6:12). Nem igazán találtuk a ritmust annak ellenére sem, hogy Török Kata és Emily Sklar jól röplabdázott. Sok nyitást elrontottunk (a meccs végéig összesen 19-et), így kisebb meglepetésre az UTE szerzett vezetést (19:25, 0:1).

A második szettre már éledezni kezdett csapatunk, Tess Rountree is beszállt a pontgyártásba, így ezúttal a mi lányaink tudtak ellépni (12:8). A korábban hosszú évekig a Vasast erősítő Dégi Barbara pontjaival zárkózott az UTE, ám kritikus pillanatban ezúttal ők rontottak, így egyenlítés helyett újfent négyre nőtt a különbség a javunkra (19:15). A végjáték már egyértelműen a mieinké volt, végül könnyedén egyenlítettünk (25:18, 1:1).

IMG_0121

Szedmák Réka két gyönyörű blokkal, valamint egy hosszú nyitássorozattal megadta a harmadik szett alaphangját, így az első technikai szünetnél öt ponttal vezettünk (8:3). Az Újpest feladócserével próbálkozott, mi pedig megtettük nekik azt a szívességet, hogy gyakorlatilag nem nyitottunk át az ellenfél térfelére (13:11). Ugyan a centertámadások továbbra is teljesen hiányoztak a támadójátékunkból (pedig a nyitásfogadásunk a találkozó nagy részében rendben volt), szélsőink, Török, Rountree és Sklar kiválóan játszottak (utóbbi zsinórban sokadik alkalommal), így megnyertük a szettet, és egy játszmára kerültünk a hőn áhított 3:1-es győzelemtől (25:19, 2:1).

A két vesztett etap sem rengette meg az újpestieket, Dégi és Miklai újult erővel lendült harcba a negyedik szettben, így ezúttal a lila-fehérek kerültek előnybe (5:7). Szélső ütőink felváltva ütötték a pontokat, ám a vezetést egyszer sem tudtuk átvenni, előnyösebb helyzetből várhatta a végjátékot az UTE (15:19). A szett utolsó percei ugyan meglehetősen izgalmasra sikeredtek, Miklai és Háfra támadásai végül újpesti egyenlítést értek, következhetett az ötödik szett (22:25, 2:2).

IMG_0165

Az ötödik játszma hozta a mérkőzés legszínvonalasabb és legkiélezettebb játékát. Török és az egyre inkább fáradó, de nagyot küzdő Sklar révén tartottuk a lépést a vendégekkel (7:8). A fordulópontot egy hatalmas Kountoura blokk hozta meg, ekkor ugyanis átvettük a vezetést, majd Milodanovic Andrea időkérései ellenére is három pontos előnybe kerültünk (12:9). Több mint, két órányi játékot követően kis híján újabb fordulatot hozott a meccs, ám Tess Rountree harmadik meccslabdánkat már pontra váltotta, így nagy nehézségek árán, de győzelemmel kezdtük a Magyar Kupa idei kiírását (15:13, 3:2).

A visszavágót december 31-én, az újpesti Tungsram-csarnokban rendezik délután négy órától. Nem lesz egyszerű, főleg, hogy december 28-29-én Békéscsabán játszunk a MEVZA előző idényének két döntősével...

--------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – UTE 3:2 (-19, 18, 19, -22, 13)
Folyondár utca, 300 néző. Vezette: Mezőffy, Mezei

Vasas: Kountoura 4, Sklar 23, Szedmák 5, Rountree 19, Török 20, Hardy 9. Csere: Lévai (liberó), Durst, Németh A., Pekárik. Vezetőedző: Jókay Zoltán
UTE: Ancsin 1, Lutter E., Headen 4, Dégi 19, Miklai 15, Bezhandolska 8. Csere: Kötél, Hadnagy R. (liberók), Nagy V. 1, Juraszik, Háfra 10. Vezetőedző: Milodanovic Andrea

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Az első játszmában mintha még nem lettünk volna a csarnokban. Aztán szerencsére sikerült magunkhoz térni, és győzni. A negyedik szett elvesztése benne van a játékban, engem a kezdésünk nyugtalanít. A feladat mindenesetre innentől kezdve adott: győznünk kell a visszavágón is.

Milodanovic Andrea: - Az elmúlt hetekben végig erre a párharcra készültünk, ami meg is látszott a mai teljesítményünkön. Sajnálom, hogy az ötödik szettet nem sikerült megnyernünk, de a Vasasnak így is nyernie kell nálunk a visszavágón, ami nem lesz könnyű.

Forrás: vasassc.hu, hunvolley.hu; Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés