Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Felkészültünk a kőkemény hónapokra
Írta: Kovg1987   

"Teher alatt nő a pálma" - szól az örökbecsű mondás. Ez a mondat nagyon igaz lesz női röplabdacsapatunkra, a Vasas Óbudára az előttünk álló tizenegy hétben, hiszen összesen 25 mérkőzés, köztük számtalan bajnoki rangadó, nemzetközi összecsapás, és fontos Magyar Kupa mérkőzés vár a lányokra. Erről beszélgettünk vezetőedzőnkkel, Jókay Zoltánnal.

IMG_8460

A Nyíregyháza elleni bajnoki rangadóval egészen brutális sorozatba kezd a csapat, hiszen a február közepén esedékes Magyar Kupa döntőig 25 mérkőzés vár együttesünkre. Ezek között - néhány kivételtől eltekintve - szinte csak rangadót találunk: háromszor játszunk az Újpesttel és a Békéscsabával, lesz két MEVZA-forduló, (jó esetben) két Challenge-kupa kör, benne egy koszovói utazással, fogadjuk a Jászberényt és az MTK-t... Ember, vagy inkább játékos legyen a talpán, aki bírja ezt az elképesztő terhelést. Márpedig bírni kell, hiszen februárig gyakorlatilag minden fontos kérdés nagyjából eldől: bejutunk-e a MEVZA final fourba, hol végzünk a bajnoki alapszakaszban, ott leszünk-e ismét a kupadöntőben, meddig jutunk a nemzetközi szintéren. 

"Az elmúlt hónapokban igyekeztünk sulykolni a lányokba, milyen fontos időszak lesz a mostani - mondta kérdésünkre Jókay Zoltán, csapatunk vezetőedzője. - Csak decemberben tíz meccs vár ránk, és utána sem lazul a versenynaptár. A legjobb magyar csapatokkal találkozunk, némelyikkel többször is, de nagyon bízom benne, hogy a lányok profiként fognak hozzáállni ehhez az időszakhoz, és fel fogja dobni őket a tény, hogy jó meccseket tudnak játszani. Fizikálisan felkészültünk, bírnia kell a csapatnak az erőltetett menetet még akkor is, ha várhatóan minden találkozón kőkeményen oda kell tenniük magukat. Remélem, hogy pozitívan zárjuk majd az előttünk álló időszakot."

Az elmúlt hetekben, hónapokban sérülések, betegségek is nehezítették a felkészülést. Bodovics Hannát egész szezonra elvesztettük, Kiss Gréta bokájának is kell még pár hét, mire meggyógyul. A hétvégén hiányzó Pekárik Eszter fogműtétje után már játékra jelentkezett, várhatóan rá is nagy szükség lesz a közeljövőben.
"Mindenkire nagy szükségünk van, vagy lenne, de Grétára vélhetően csak december közepén-végén számíthatok majd először. Olyan meccsek jönnek, amiken nem nagyon tudom pihentetni a lányokat, de természetesen ha valakin a fáradtság jeleit fogom látom, akkor igyekszem a lehetőségekhez mérten rotálni a csapatot. Szeretnénk minden találkozót megnyerni, hiszen a kupadöntő, a MEVZA-négy és a bajnoki rájátszásban elfoglalt helyünk is tét lesz a következő hónapokban, de azt azért látni kell, hogy néhány meccsen biztosan szükségünk lesz a fiatalokra. Nem szeretném súlyozni a meccseket, de mindenki tudja, melyek azok a találkozók, amikre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, és melyek azok, amelyeken adott esetben teher nélkül játszhatunk" - mondta Jókay.

IMG_8682

Ennek a nagy menetelésének az első állomása a csütörtöki, nyíregyházi vendégjátékunk lesz (18.00, M4 Sport). A főleg a kétezres években, és a mostani évtized első éveiben igazán nagy rangadónak számító találkozó ezúttal ismét különösen pikánsnak ígérkezik, hiszen a nyáron három, az előző szezonban még a Vasast erősítő, válogatott kerettag röplabdázó (Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin, Villám Lilla) döntött úgy, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen folytatja pályafutását.

"Jól és rosszul is elsülhet, hogy ennyi a közös pont a nyíregyházi jelenben és a vasasos közelmúltban, hiszen egyfelől mi ismerjük őket, tudjuk, mik az erősségeik/gyengeségeik, ők viszont nyilván meg akarják majd mutatni, rosszul döntöttünk, hogy nem ragaszkodtunk hozzájuk - világított rá a kérdésre Jókay Zoltán. - Hétfő óta készülünk csapatszinten a nyírségiekre, de én már korábban is nézegettem a meccseiket, és Gábor (Kőnig Gábor, a csapat másodedzője - a szerk.) is folyamatosan készítette a statisztikákat róluk. A legfontosabb az lesz, hogy a számunkra szokatlan, nagy csarnokukhoz minél előbb tudjuk alkalmazkodni. Fontos lesz, melyik együttes lesz a stabilabb, melyik hibázik kevesebbet, hiszen a két csapat hasonló úton jár: rengeteg új játékos érkezett ide is, oda is a nyáron, így szinte teljesen új csapatot kellett építeni mindkét félnek. Kőkemény csatát  várok, remélem, győztesen távozunk Nyíregyházáról."

Fotók: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés