Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
"A legjobb, hogy én lehetek Amerika Kapitány" - interjú Meredith Hardyval
Írta: Kovg1987   
2016. november 29. kedd, 20:56

Már második szezonjában történelmet írt a Vasas Óbudánál Meredith Hardy, aki tavaly nyáron szerződött csapatunkhoz. Előbb az előző szezon végén egy évvel meghosszabbította szerződését, a mostani bajnokságban pedig a szakosztály történetének első külföldi csapatkapitányaként próbálja meg hozzásegíteni a minél jobb eredményhez együttesünket. Erről, és az előttünk álló kőkemény két és fél hónapról és beszélgettünk vele.

merf3

- Ez második szezonod itt, mi változott az előző szezonhoz képest?
- Nagyon más ez az év, mint az előző volt, hiszen teljesen kicserélődött a csapat. Sok a fiatal, így talán nagyobb a kihívás, de ezeket tudni kell kezelni. Tavaly is jól éreztem magam itt, és ez idén is így van. Jó a csapat, bízom a lányokban, mindenki keményen dolgozik, hogy napról napra jobbak legyünk, hiszem, hogy sikeres lehet ez az idény.

- Mire számítottál, amikor augusztus elején felszálltál Charlotte-ban a repülődre? Hiszen kvázi az ismeretlenbe jöttél vissza, a tavalyi kezdők szinte mindegyike távozott.
- Hát őszintén szólva nem igazán számítottam semmire (nevet). Nem tudtam, mi fogad majd itt, hiszen ahogy mondtad, teljesen kicserélődött a keret. Azt tudtam, hogy bele fog telni némi időbe, mire megismerjük egymást mind emberileg, mind játékilag.

- Sikerült?
- Nagyjából igen. Pont ott tartunk, ahol ennyi hónapnyi közös munka után tartanunk kell.

- Miért döntöttél tavasszal a szerződéshosszabbítás mellett?
 - Jó tapasztalat volt az előző év, nagyon megszerettem a lányokat és Budapestet is, így azt gondoltam, miért ne maradnék? Maradtam.

merf2

- Jókay Zoltán személye mennyire volt döntő tényező a maradásodban? Milyen volt a viszonyotok?
- Jó volt a kapcsolatunk tavaly, ahogy egyre jobban megismertük egymást, kiderült, hogy sok mindenben hasonlítunk. Mindkettőnknek van egy bohókás oldala, szeretünk nevetni, még akár edzésen is, de amikor munka van, akkor azt mindketten nagyon komolyan vesszük. Olyankor nincs helye a nevetgélésnek.

- Mennyit változott idénre a kapcsolat így, hogy csapatkapitány lettél?
-  Azt gondolom, hogy nem sokat változott, de azt érzem, hogy jobban bízik bennem. Tudja, milyen játékos vagyok, én is tudom, milyen edző, tudjuk, mit várhatunk a másiktól. Persze az által, hogy kapitány lettem, jobban támaszkodik rám.

- Amikor jöttek a hírek nyáron, hogy szinte mindenki elszerződik a kezdőcsapatból, gondoltad volna, hogy te leszel a "csk"?
- Átfutott az agyamon, hogy ha csak én maradok, akkor az lehetek, de így is meglepetésként ért, hogy engem választottak a lányok. Bevallom, jól esett.

- Voltál már korábban kapitány?
- Nem, soha, ez az első alkalom. 

- És hogy érzed, jó kapitány vagy?
- Erről a többieket kellene megkérdezned. :) 

- De azért élvezed?
- Nagyon!

merf1

- Mi a legjobb dolog benne?
- Hogy Amerika Kapitánynak (Captain America) hívnak a többiek! (nevet) A viccet félretéve jó érzés olyannak lenni, akinek a hangjára az öltözőben és a pályán is odafigyelnek a többiek. A "csékára" mindig mindenki felnéz, azt érzem, ez nálunk is így van.

- Mit gondolsz az idei bajnokságról? Még nem játszottunk mindenkivel, de erősebbnek érzed, mint az előzőt?
- Igen, talán valamivel erősebb, mint egy éve, Van pár csapat, aki ellen nagyon nehéz játszani, de magabiztosak vagyunk, bízok, bízunk önmagunkban. Hosszú még a szezon, minden edzésen azért dolgozunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

- Miben léptetek előre a legtöbbet a szezon eleje óta?
- Ez egy igen jó kérdés, amire így hirtelen nem is tudok válaszolni... A kommunikációnk nagyon sokat javult, ez nagyban köszönhető annak, hogy egyre jobban megismerjük egymást. Tudjuk, hogy kell a másikkal beszélni, hogy néz, ha valami baja van, és már azt is nagyjából tudom, bizonyos helyzetben kihez hogyan kell szólni, hogyan kell biztatni, ha mondjuk épp nem megy neki annyira a játék. Ezek apróságnak tűnnek, de nagyon sokat számítanak.

- És te miben léptél előre?
- Számomra az a nagy kihívás, hogy új feladónk van. Ez egy center számára mindig nehéz, hiszen meg kell ismerned, meg kell szoknod a játékát. Ez talán jobban megy már, mint korábban.

- A Nyíregyháza elleni rangadóval nagyon kemény két és fél hónap kezdődik a csapat számára. Hogy érzed, felkészültetek?
- Mindent megtettünk, amit lehetett. Jó formában vagyunk, fizikálisan készen állunk, bár igaz, nem lenne hátrány, ha a sérültjeink felépülnének... Régóta tudjuk, hogy sűrű lesz a menetrend, de az igazat megvallva már nagyon vártuk, hogy elérjünk a szezon ezen szakaszába. Az biztos, hogy minden meccsből tanulni fogunk, és hamar ki fog derülni, mi az, amin esetleg változtatnunk kell.

- Mit vársz a csütörtöki, nyíregyházi mérkőzéstől?
- Nehéz meccs lesz, aminek a kulcsa talán az lehet, ki hibázik kevesebbet. Jó támadóink vannak, a védekezésünk is rendben van, de ha elkezdünk rontani, a Nyíregyháza könyörtelenül ki fogja használni.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett?
- A győzelemmel!

Fotók: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés