Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Sima hazai
Írta: Kovg1987   
2016. november 28. hétfő, 00:21

Könnyed bemelegítőmeccsel hangolhatott női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a Nyíregyháza elleni, csütörtöki rangadóra. A vasárnapi ellenfé la TF volt, és lányaink a papírformának megfelelően, egy óra alatt 3:0-ra nyertek.

IMG_8623

Egyre jobb formába lendülő csapatunk az NB I aktuális fordulójában a TSFE csapatát fogadta a Folyondár utcában. Jókay Zoltán az első játszmában megszokott kezdőcsapatát küldte pályára, a keretből Pekárik Eszter fogműtét miatt hiányzott. Török Kata pontjaival gyorsan előnyhöz is jutott együttesünk (8:3). Elena Kountoura remekül mozgatta csapatát, Tess Rountree és Meredith Hardy pedig magabiztosan ütötte be a labdákat, a különbség rohamosan nőtt a felek között (16:7). A mieink a sok rontott nyitást leszámítva jó teljesítményt nyújtottak, míg a vendégek oldaláról csak Molnár Anna villant néha, az első játszmát így nagyon könnyedén hozta csapatunk (25:10, 1:0).

A második játékrészre a kaposvári mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is változtatott vezetőedzőnk, Rountree átvette Török helyét nyitásfogadóként, míg átlóként Németh Anett szerepelt a továbbiakban. Fiatal ütőnk remekül szállt be a mérkőzésbe, de a TFSE csapatkapitánya, Tóth Eszter is magára talált, szorosan alakult az eredmény (11:9). A folyatásban a papírformának megfelelően fokozatosan ellépett együttesünk, Jókay pedig Durst Annának és Bánlaki Máriának is lehetőséget adott (25:16, 2:0).

A harmadik játszma elejét ismét megnyomták a vendégek, továbbra is Tóth és Molnár volt elemében, az első technikai szünet után nem volt különbség a felek között (9:9). Ekkor azonban csapatkapitányunk, Meredith Hardy zsinórban nyolcszor nyithatott, Emily Sklar is egyre gyakrabban villant, ezzel pedig el is dőlt a szett (17:9). A mérkőzést végül a szintén csereként beszálló Benedek Gabriella pontjai zárták, csapatunk magabiztos, jó játékkal hozta a kötelező győzelmet a TFSE ellen (25:14, 3:0).

Ez a találkozó volt az utolsó "felvezető" mérkőzése csapatunknak, mely számára a december 1-i, nyíregyházi rangadóval pokoli menet kezdődik: a Magyar Kupa döntőig tartó 2.5 hónapban 25 meccs vár lányainkra, amelyek nagy része rangagónak mondható - a bajnokságban, a Magyar Kupában, a MEVZA-ban is igen fontos mérkőzések állnak előttünk, ráadásul Challenge-kupát is játszani kell... Fel kell kötni a felkötnivalót. Az előttünk álló menetelésről a hét folyamán egy hosszabb beszélgetést is olvashattok Jókay Zoltánnal, csapatunk vezetőedzőjével.

-----------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 8. FORDULÓ
Vasas Óbuda – TFSE 3:0 (10, 16, 14)
Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Nagy l., Árpás

Vasas: Kountoura 2, Sklar 11, Hardy 11, Rountree 9, Török 4, Szedmák 4. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Németh A. 10, Durst, Benedek 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán
TFSE: Neizer 1, Tóth E. 9, Molnár A. 7, Hegedűs 1, Horváth 2, Karácsonyi 1. Csere: Dobrovits, Nagy M. (liberók), Körmendi 1, Németh, Száraz. Vezetőedző: Németh Lajos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Ma is jól kezdtünk, aztán amikor bele lehetett kényelmesedni a meccsbe, jó szokásunk szerint meg is tettük, és jöttek a nyitásrontások. Ennek ellenére nyertünk, ez volt a lényeg, ráadásul mindenkinek tudtam lehetőséget biztosítani. Várjuk a csütörtöki rangadót!

Szöveg: vasassc.hu, Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés