Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Gond nélkül győztük le a Kaposvárt
Írta: Kovg1987   
2016. november 20. vasárnap, 17:13

Bajnoki- és Magyar Kupa ezüstérmes női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda simán, 70 perc alatt győzött az 1. MCM Diamant Kaposvár otthonában az NB I 6. fordulójában.

IMG_8886

Csapatunk vezetőedzője, Jókay Zoltán nem bízta a véletlenre a találkozó eredményének alakulását, hiszen legerősebb csapatát küldte pályára. Az első játszma ennek megfelelően tükörsimán alakult: Tess Rountree ismét jászberényi formájában játszott, számolatlanul ütötte a pontokat, de sok ászt is nyitottunk, valamint a sáncmunkánk si megfelelő volt. Szinte pillanatok alatt kerültünk szettelőnybe (7:25, 0:1).

A második felvonás már szorosabban alakult, a hazaiak 9:9-ig tartották a lépést csapatunkkal. Ekkor Meredith Hardy és Emily Sklar vezérletével elléptek lányaink a házigazdától, és 18:13-as Vasas vezetésnél Jókay becserélhette Durst Annát és Németh Anettet. A játszma hajrája mindkét fél részéről rengeteg technikai hibát és nyirásrontást hozott, de végül semmi nem veszélyeztette az újabb piros-kék részsikert (20:25, 0:2).

A harmadik szettre alaposan felforgatta csapatát Jókay Zoltán: Németh és Durst is kezdett, de Pekárik Eszter is pályára került, míg Tess Rountree ezúttal négyes ütőként szerepelt. A változtatások nem látszódtak meg a játékunkon, 5:1-re és 11:6-ra is vezettünk már, amikor Bánlaki Mária is beállt. A játszma elején megszerzett 5-7- pontos előnyünket végig megtartottuk, és bár a hazaiak a végén 17:20-nál három pontra megközelítettek bennünket, ezzel el is lőtték minden töltényüket - simán hoztuk el a három pontot Kaposvárról (19:25, 0:3).

Lányainkra a jövő hét végén a TF ellen ismét könnyebb mérkőzés vár, aztán viszont decemberben kemény menet vár a csapatra: a koszovói Challenge-kupa kirándulás mellett játszunk a Nyíregyházával, kétszer a Békéscsabával, kétszer az Újpesttel, az MTK-val és a MEVZA-ban a Ljubljanával is.

--------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 7. FORDULÓ
1. MCM-Diamant Kaposvár - Vasas Óbuda 0:3 (-7, -20, -19)
Kaposvár, Városi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: ifj. Szabó P., Éva T.

Kaposvár: Horváth A. 12, Bagyinka 2, Szivós I. 2, Araujo 3,  Rák 3, Sitkey 5. Csere: Csitári (liberó), Héri, Mészáros Zs. Vezetőedző: Zarka Péter
Vasas: Sklar 6, Kountoura 2, Hardy 9, Török 6, Rountree 15, Szedmák 5. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Durst, Németh A. 4, Pekárik 4. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Zarka Péter: - Sajnos, ismét átaludtuk az első játszmát, a folytatásban aztán igyekeztünk megnehezíteni a Vasas dolgát. Ennél több kell a továbbiakban.
Jókay Zoltán: - A kaposváriak megilletődötten kezdtek, a második és a harmadik szettbe viszont többször is belealudtunk.


Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés