Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ezúttal szebbik arcát mutatta csapatunk
Írta: Kovg1987   
2016. november 12. szombat, 11:04

MEVZA-forma vagy magyar bajnoki forma? Ez volt a fő kérdés női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda jászberényi vendégjátéka előtt. Lányaink ezúttal szerencsére úgy játszottak, mint a szezonnyitón a Maribor ellen, és a vártnál sokkal simábban, három játszmában győztek Jászberényben.

IMG_8634

A találkozó előtt nem sokkal derült ki, hogy a múlt héten megsérült Kiss Gréta bokájában nem szakadtak el a szalagok, így ha minden jól megy, hamarosan elkezdheti a könnyített edzéseket. A péntek esti találkozó eleje szorors játékot hozott, 8:7-re vezettünk az első technikai szünetnél. Ezt követően azonban varázsütésre beindult a játékunk, Tess Rountree különösen elemében volt, igazi szőnyegbombázást rendezett amerikai átlónk. A hazaiaknál Deme Gábor hiába kért kétszer is időt, és cserélte le a fél csapatát, semmi nem segített rajtuk, így a mieink a vártnál sokkal nagyobb különbséggel hozták az első szettet (14:25, 0:1).

A mindig kritikus második szettet jól kezdtük, Emily Sklar pontjaival 7:4-re is vezettünk, ám ezt követően jöttek a buta hibák: rossz nyitások, rossz nyitásfogadás, támadási hibák - Jókay Zoltán hiába kért időt 11:9-es és 13:9-es hazai vezetésnél is, 17:13-nál a hazai csapat játékosai úgy tűnt, egyenlítenek. Nem adtuk azonban olcsón a bőrünket, szívós, Durst Anna és Németh Anett jó becserélésével, jó csapatjátékkal, remek mezőnyözésel és fontos blokkokkal visszazárkóztunk. Bár a hazaiak 23:21-re is vezettek a végjátékban, Elena Kountoura előbb egy blokkal javított, majd két remek feladással javított - az első szettlabdát pedig egyből értékesítettük, így máris biztos volt a pontszerzésünk (23:25, 0:2).

A harmadik szett már igazi örömjátékot hozott, amelyben Durst Anna, Németh Anett és Benedek Gabriella is játéklehetőséget kapott. Mindenki hozzátette a magáét az újabb, rendkívül sima szettgyőzelemhez, nehéz lenne egy embert kiemelni az együttesből, mert tényleg igazi csapatként játszottunk, és a játék minden elemében felülmúltuk riválisunkat, így sima győzelemmel távoztunk a Jászságból (14:25, 0:3).

Csapatunkra jövő héten egy erőpróba vár, vasárnap Kaposvárra látogatunk.

---------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 5. FORDULÓ
Jászberényi Röplabda Klub – Vasas Óbuda: 0:3 (-14, -23, -14)
Jászberény, 300 néző. Vezette: Vígh, Vári 

JBRK: Fábián F., Takács B., Pintér, Bleicher N., Gardovic, Harmath. Csere: Ivkovic (liberó), Slijepcevic, Bleicher R., Borsos. Vezetőedző: Deme Gábor
Vasas: Kountoura, Hardy, Sklar, Rountree, Szedmák, Török. Csere: Lévai, Bánlaki M. (liberók), Durst, Benedek. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Először is örülök, hogy sokkal jobban fókuszáltunk. Ennek az eredménye volt, hogy sokkal összeszedettebben tudtunk játszani és lényegesen kevesebbet hibáztunk, mint amit eddig szoktunk. Egyedül a második szettben rontottunk sokat, akkor rögtön az elejétől kezdve gyengén nyitottunk, és megint majdnem utána nyúltunk a fuldokló ellenfélnek... Ennek nem örültem annyira, de a végén nagyot küzdöttek a lányok, és az új lendületnek köszönhetően még éppen időben meg tudtuk fordítani az állást.

Fotó: Vasas Attila, vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés