Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Nehéz meccsen fontos három pont
Írta: Kovg1987   
2016. november 06. vasárnap, 21:07

Szenvedős mérkőzéssel folytatta a magyar bajnokságot női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda, melyben bár több meghatározó játékos sem nyújtott jó teljesítményt, végül három pontot szerzett a Gödöllő ellen.

20161106_godollo

A magyar bajnokság harmadik fordulójában a Gödöllői RC látogatott a Folyondár utcába. Nehéz mérkőzés várt a mieinkre, hiszen annak ellenére is jól kezdte az évet Borkovits Zoltán együttese, hogy sérülések miatt egyelőre liberó nélkül kell szerepelniük. Az első játszmát mindkét csapat magas hőfokon pörögve kezdte, egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám Török Kata remek nyitássorozatának köszönhetően megnyugtató előnybe kerültünk (13:6). Széles Petra szerváival, valamint Szabó Adrienn ponterős játékával zárkózott a Gödöllő, ám a játszma végén Emily Sklar három szép pontjával lezártuk a szettet (25:21, 1:0).

A Gödöllő átmentette lendületét a második játszmára, a játék színvonala azonban erősen visszaesett (4:6). Rengeteget hibázott mindkét fél, több gyenge egyéni teljesítmény mellett pedig nem tudott felzárkózni együttesünk (15:18). Emily Sklar révén a folytatásban ugyan megfordította az állást csapatunk, a végjátékra azonban ismét visszaesett mieink teljesítménye, így egyenlítettek a vendégek (24:26, 1:1).

A harmadik szettre feladót váltott Jókay Zoltán, Durst Anna irányításával visszatért az élet is a csapatba, de a szintén lehetőséget kapó Németh Anett is jobban teljesített a lecserélt Rountree-nál (6:3). Újabb nyitáspárbaj vette kezdetét, Török Kata ászaira ugyanis Széles Petra is egy remek sorozattal válaszolt, így a különbség a játszma végéhez érve is megmaradt (18:14). Meredith Hardy blokkjaival tovább nőtt csapatunk előnye, az utolsó gödöllői rohamot pedig Jókay Zoltán időkérésével sikerült megtörni, így ismét megszereztük a vezetést (25:19, 2:1).

Török Kata sokadik életveszélyes nyitássorozatát Borkovits Zoltán gyors időkéréssel igyekezett semlegesíteni, ám ennek ellenére öt pontos előnyt épített ki együttesünk (8:3). A Gödöllő Takács Doroti vezérletével ugyan egyetlen pontra csökkentette a különbséget, ám a legjobbkor kapta el a fonalat Németh Anett, így karnyújtásnyira kerültünk a győzelemtől (18:13). A játszma végén már nem hibáztak a lányok, így nagyon fontos három ponttal gazdagodott csapatunk a Jászberény elleni, jövő pénteki rangadó előtt, ahol ennél biztosan többre lesz szükség (25:18, 3:1).

---------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 3. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Gödöllői RC 3:1 (21, -24, 19, 18)
Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Mezőffy, Éri

Vasas: Kountoura 2, Sklar 17, Szedmák 9, Rountree 7, Török 9, Hardy 15. Csere: Lévai (liberó), Németh 7, Durst 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Gödöllői RC: Nagy K. 3, Takács 14, Czina 5, Szabó A. 11, Radomszki 4, Széles 12. Csere: Nagy Zs. (liberó), Tóth-Bagi, Nagy A. Vezetőedző: Borkovits Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Nem vagyok teljesen boldog a játék képe miatt. Az elején jól indult a csapat, de aztán leültünk és sikerült felhoznunk az ellenfelet, amely a második játszmában meg is büntetett minket. Annak viszont örülök, hogy a fiatal cserejátékosok fel tudták rázni a csapatot, s ezt követően már megnyertük a mérkőzést.

Borkovits Zoltán: - Ma is megmutatták a lányok, hogy sokkal több van bennük, de amíg ezt nem hiszik el, addig csak egy-egy szett megnyerésére futja az erőnkből ilyen szintű ellenfelekkel szemben.

Szöveg: vasassc.hu, Fotó: Vasas Attila

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés