Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Alaposan ellátta a bajunkat az MTK
Írta: Kovg1987   
2016. október 23. vasárnap, 09:49

A lehető legrosszabbul kezdődött számunkra a bajnoki idény, hiszen az MTK Budapest otthonában váratlanul sima, 3:0-s vereséget szenvedtek női röplabdázóink a szezonrajton.

IMG_9609

A városmajoriakkal kétszer is megmérkőztünk a felkészülési időszakban, mind a kétszer 2:2-es döntetlent értünk el ellenük - ha más nem, legalább ennek figyelmeztető jelnek kellet volna lenni. Nem tudjuk, hogy az volt-e vagy sem, mindenesetre Lévai Vivient nélkülöző együttesünk jól kezdett, az első technikai szünetnél 8:6-ra vezettünk. Ezután azonban az MTK pillanatai következtek, előbb 13:10-re fordítottak, majd ezt az előnyüket egészen a szett végéig megtartották, és némi meglepetésre simán nyerték az első szettet (25:20, 1:0).

Annak ellenére, hogy a játékunkban nem sok tüzet lehetett felfedezni, nem aggódott senki a lelátón, mert a lassabb kezdés azért láthattuk korábban is, hogy jellemző a csapatra. A második szett ennek megfelelően végtelenül szoros játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Ekkor már jobban és lelkesebben röplabdáztunk, de a hazaiak még jobban akartak, kapartak, és bár nem egyszer volt hatalmas szerencséjük, meg is dolgoztak érte, mert nem ismertek elveszett labdát. A nyitásfogadásuk közel tökéletes volt (egyetlen ászt nyitottunk csupán az egész meccsen), mezőnyben elképesztő munkát végeztek, mi pedig rengeteget hibáztunk (a találkozó végéig összesen 29 önhibánk volt). Bár 25:24-nél mindezek ellenére eljutottunk játszmalabdáig, a nyáron érkezett Lakatos Enikő két pontjával végül ez a szett is a hazaiaké lett, egyáltalán nem érdemtelenül (27:25, 2:0).

Nem tudni, a második felvonás esetleges megnyerése milyen hatással lett volna a találkozó alakulására, de kár is ezen agyalni - aki viszont esetleg azt gondolta, hogy a már Durst Annával felálló csapatunk két szettes hátrányban sem adja fel, és küzd a végsőkig, annak bizony hamar csalódnia kellett. 8:4, 11:5, majd 16:9 is volt a hazaiaknak, és ugyan egy fellángolásra még futotta (21:18-ig zárkóztunk), összeségében teljesen sima és teljesen megérdemelt vereséget szenvedtünk. Lelkesedés nélkül, csak a mezeket a pályára küldve nem lehet röplabdázni, és főleg nem lehet nyerni (25:19, 3:0).

Sorban két hazai meccs következik, jövő szombaton, az újonc Palota ellen kötelező a győzelem, és utána a Gödöllőt is illene legyőzni a november 11-i, jászberényi rangadó előtt.

----------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, 1. FORDULÓ
MTK Budapest – Vasas Óbuda 3:0 (20, 25, 19)
Szamos utca, 150 néző. Vezette: Ujházi, Kiss Z.

MTK: Szűcs K., Papp O., Lutter L., Lakatos E., Hackl, Petőváry. Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Horváth Z. Vezetőedző: Alberto Salomoni
Vasas: Szedmák, Kountoura, Sklar, Hardy, Rountree, Török K. Csere: Bánlaki (liberó), Durst, Kiss G., Németh A. Vezetőedző: Jókay Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Alberto Salomoni: - A mai sikerünk kulcsa a lelkesedés és a védekezés volt, utóbbiban olyanok voltak a lányok, mint az őrültek. Gratuláció jár nekik a sikerért, mindent úgy csináltak, ahogyan megbeszéltük, büszke vagyok rájuk és nagyon élveztem a mai mérkőzést. Senki nem várta tőlünk, hogy ma győzünk, kevés esélyünk volt erre, de azt a kevés esélyt sikerült kihasználnunk.

Jókay Zoltán: - Teljesen értetlenül állok a történtek előtt, ennek semmi előjele nem volt a héten, mert ha lett volna, valószínűleg lenyakaztam volna edzésen a lányokat. Ilyen lelketlenséget, beszariságot nem tudom, mikor láttam utoljára. Senki nem merte magára vállalni a vezér szerepet, mindenki csak hitetlenkedve szemlélte az eseményeket. Ezzel szemben az MTK nagyon kapart, hatalmas bravúrokat mutattak be, megdolgoztak a szerencséjükért. Mi vártuk a csodát, de nem arra lett volna szükség, hanem határozott, elszánt játékra. Ez a mai produkció nem tudom, mi volt.

Fotó: Vasas Attila, vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés