Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Két pontot érő győzelem a Pozsony ellen
Írta: Kovg1987   
2016. október 17. hétfő, 11:41

Igen hullámzó mérkőzést játszottunk a tavalyi szlovák bronzérmes 1. BVK Bratislava csapatával a Közép-európai Liga második mérkőzésén. Végül 3:2-es győzelmet arattunk, így öt ponttal zártuk az első MEVZA-hétvégét. A fiatal Németh Anett csereként beállva csapatunk legjobbjának bizonyult.

IMG_0225

Nagyon gyengén kezdte második mérkőzését a Közép-európai Ligában fiatal együttesünk, Jókay Zoltán előbb öt, majd nyolc pontos hátránynál volt kénytelen időt kérni (2:10). Pontatlan nyitásfogadásunk meghatározta a játék képét, így Németh Anett, valamint Bánlaki Mária beállását követően már csak az eredmény kozmetikázására volt lehetősége csapatunknak (17:25, 0:1).

A második szettet ismét a pozsonyiak kezdték jobban, ám az első technikai szünetet követően egyre összeszedettebb játékot produkáltak a mieink (12:10). Szedmák Réka remek blokkjaival tartottuk előnyünket, majd a végjátékot Elena Kountoura pontjainak köszönhetően meg is nyerte csapatunk (25:22, 1:1).

Kountoura remek nyitássorozatával öt pontos vezetést dolgozott ki együttesünk a harmadik szett elején, melyet magabiztosan őriztek lányaink a játszma feléhez érve (13:8). A folytatásban Németh Anett egyre inkább ráérzett a mérkőzés ritmusára, fiatal balkezes átlónk támadásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, a játszmát így végül nagyon könnyedén hozta csapatunk (25:12, 2:1).

20161016_pozsony-IMG_9712

A negyedik játszmát sajnos az első szetthez hasonló üresjárattal indította csapatunk, szlovák ellenfelünk hét pontos előnyből várhatta a folytatást (1:8). Jókay Zoltán ekkor Török Kata helyett visszaküldte a pályára Tess Rountree-t, aki jó nyitásfogadásával komoly szerepet vállalt a hátrány ledolgozásából, a pontokat azonban továbbra is Németh szállította (15:16). Hiába jött fel együttesünk, a vezetést a végjátékig nem sikerült átvenni, ekkor azonban Török két ásszal tért vissza a pályára, így elérhető közelségbe került a három pont (23:22). Az utolsó percekben hiába hárított öt játszmalabdát is együttesünk, a szlovákok végül csak megnyerték a játszmát, így biztossá vált, hogy legalább egy ponttal távoznak majd a Folyondár utcából (27:29, 2:2).

A mindent eldöntő, ötödik szett rendkívül kiélezett játékot hozott, mindkét fél teljes erőbedobással hajtott a győzelemért, a térfélcserénél egyetlen ponttal vezettek a mieink (8:7). Török Kata kiemelkedő nyitásfogadása komoly stabilitást biztosított csapatunknak, így egy remek Szedmák nyitássorozatot, valamint Hardy blokkokat követően második MEVZA mérkőzését is megnyerte együttesünk és öt szerzett ponttal a harmadik helyről várhatja a decemberi folytatást (15:9, 3:2).

"Nagyon örülök annak, hogy előbb utóbb sikerült megtalálnom az ideális csapatot. Lévai Vivien kisebb betegséggel küszködik, a helyére beálló Bánlaki Mária az elején nagyon idegesen kezdett, kicsit úgy éreztem, túlizgulja a dolgokat, de aztán megnyugodott, és a meccs vége felé már bravúrokat is hozott. Annak pedig külön örülök, hogy a fiatal Németh Anett nagyszerűen szállt be, nagy lendületet adott a csapatnak, egészen parádésan támadott" - értékelte ezúttal elsősorban cserejátékosai teljesítményét Jókay Zoltán.

Lányaink számára a következő találkozó a magyar bajnokság rajtja lesz, szombaton délután ötkor az MTK Budapest vendégei leszünk.

---------------------------------------------------------------------------------

KÖZÉP EURÓPAI LIGA, 3. FORDULÓ
Vasas Óbuda – 1. BVK Bratislava 3:2 (–17, 22, 12, –27, 9)

Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Haas, Petsche

Vasas: Kountoura 8, Sklar 17, Szedmák 7, Rountree 3, Török 14, Hardy 14. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Németh 18, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Bratislava: Stankova 14, Babjaková 14, Trach 13, Hudecová 15, Candráková 9, Ovecková. Csere: Jagodzinska (iberó), Turciková, Ramajová, Pisecna 2, Mastalirová 1. Vezetőedző: Tomás Varga

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Nagyon álmosan kezdtünk, amit nem is értettem - úgy tűnt, mintha elvárnánk, hogy az ellenfél ne üssön pontot. Borzasztó volt a fogadásunk is, ebből pedig szinte csak kényszerhelyzetből tudtunk támadni, aminek során az ütőink nem igazán találták az irányokat. Ezt követően már jobban hasonlított a játékunk a péntekire, de továbbra is hullámzó volt a meccs. Annak örülök, hogy megküzdöttünk a két pontért, és meg is nyertük azt. Lehetett volna három is, de ahhoz jobb kezdés kellett volna.
Tomás Varga: - Alapvetően jó mérkőzés volt, többnyire elégedett is vagyok csapatom teljesítményével, de a Vasast is elismerés illeti. Sajnálom, hogy a játékvezetői döntések és tévedések, ha az eredményt nem is, de a játék képét befolyásolták. 

Szöveg: vasassc.hu, Fotó: Vasas Attila, vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés