Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Csodálatos szezonrajt
Írta: Kovg1987   
2016. október 15. szombat, 11:09

Nagyszerűen kezdte a szezont női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. A nyáron jelentős átalakuláson átesett csapatunk a szlovén Maribor ellen győzött hazai pályán 3:1-re, ezzel fontos lépést tett a jövő tavaszi, MEVZA négyes döntő felé vezető úton.

20161014_maribor3

Minden csapatnak megvannak a maga keresztjei - nekünk most épp a Békéscsaba -, de ezek a keresztek arra jók, hogy előbb-utóbb ledobjuk őket. Hosszú éveken keresztól bárhogy is próbálkoztunk, sem a Maribort, sem a Ljubljanát (lánykori nevén Kamnikot) nem tudtuk legyőzni a Közép-európai Ligában. Utóbbit ugyan egyszer legyőztük a Fáy utcában, előbbivel azonban soha nem bírtunk. Az előző idény bronmeccsén aztán Mariborban győztük le a házigazdát, és úgy tűnik, végleg ledobtuk a keresztet, hiszen péntek este, a Folyondár utcában is sikerült mindez.

Remekül kezdte a mérkőzést együttesünk, melyből az előszezon során megszokott kezdőcsapatból hiányzott a hosszabb időre kidőlő Bodovics Hanna, helyét pedig a mindössze tizenöt éves Szedmák Réka vette át (5:1). A Branik Maribor kezdő feladóját nélkülözte, ám a szerb veterán Milosavljevic irányításával is hamar felébredtek, így átvették a vezetést (11:12). Éppen Szedmák pontjaival gyorsan sikerült megfordítani az állást, Elena Kountoura pedig zsinórban hétszer nyithatott (18:12). Az első játszmában azonban nem ők, hanem Tess Rountree vitte a vállán a csapatot, amerikai légiósunk jó játékának köszönhetően pedig be is húzták a lányok az első szettet (25:18, 1:0).

A második játszmát már a Maribor kezdte jobban (4:6), ám Jókay Zoltán gyors időkérését követően csapatkapitányunk, Meredith Hardy nyitássorozatával ismét nálunk volt az előny (11:10). A szlovénok egyre inkább ráéreztek a centerjátékra, Sasa Planinsec pontjaival átvették a vezetést, ám a mieink folyamatosan tapadtak ellenfelükre (20:20). A végjátékban Emily Sklar és Török Kata határozott támadásaival hamar szettlabdához jutottunk, melyet egy óriási szlovén hibának köszönhetően ki is használt csapatunk (25:22, 2:0).

A harmadik szettre is átmentette lendületét együttesünk, ám a játszma feléhez érve kisebb hullámvölgybe kerültünk (12:15). A Maribor kíméletlenül használta ki a hibákat, a sok rontott nyitás, valamint a pontatlan nyitásfogadás megbosszulta magát, szépítettek tehát a vendégek, miután csapatunkban senki nem volt, aki igazán húzza a szekeret (18:25, 2:1).

A negyedik felvonást aztán álomszerűen kezdte együttesünk, Kountoura remek labdáiból hatékonyan támadott a jó napot kifogó Rountree, valamint fiatal szélsőnk, Török Kata is (7:3). Lévai Vivien stabil nyitásfogadása megalapozta csapatunk jó játékát, hat pontos előnyünknél úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés (20:14). Ekkor azonban a Maribor legnagyobb sztárja, az addig kimondottan haloványan játszó, szlovén válogatott Iza Mlakar játékba lendült és felhozta csapatát (21:20). Meredith Hardy gyönyörű támadását követően azonban átlendült együttesünk a holtponton, és végül Vasas-győzelemmel zárult a szezon első mérkőzése (25:22, 3:1).

"Nagyon örülök, hogy győzelmmel kezdtünk, látszik, hogy egyben van a csapat, szerintem jó évnek nézünk elébe. Örülök, hogy győztes meccsen sikerült bemutatkoznom a felnőtt csapatban, már a találkozó előtt, az öltözőben nagyon jó volt a hangulat" - mondta a találkozó után Szedmák Réka, aki egy hónapja töltötte be 15. életévét.

"Igazából semmiben nemvolt más ez a mai nap, mint mondjuk az egy hónappal ezelőtti Európa-bajnokságon egy napom, reggel edzettünk, délután aludtam egy jót, aztán jött a szokásos kávé... Összességében a saját bemutatkozásom lehetett volna jobb, de nem vagyok elégedetlen. Remélem, a szezon során azért fogok ennél még jobban is játszani" - tette még hozzá Réka.

Csapatunk vezetőedzője, Jókay Zoltán elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után fiatal játékosáról.
"Nagyon tetszik Rékában, hogy józanul kezeli a dolgokat, abban pedig bízok, hogy ez még nagyon sokáig így lesz az esetében. Lépésről-lépésre kell haladnia és beilleszkednie ebbe a gyorsabb és erőteljesebb játékba, de nagyon szépen muzsikált. Megcsinálta, amit kellett, amit kértem tőle, és bár az ellenfél rutinos feladója többször megugrasztotta, pont ezek azok a dolgok, amikből sokat profitálhat és tanulhat".

Csapatunk számára vasárnap folytatódik a MEVZA, a papíron gyengébbik pozsonyi csapat, a VPK Bratislava látogat a Folyondár utcába. Az a találkozó is 19 órakor kezdődik.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

KÖZÉP EURÓPAI LIGA, ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
VASAS ÓBUDA–NOVA KBM BRANIK MARIBOR (szlovén) 3:1 (18, 22, –18, 22)
Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Haas, Petsche (osztrákok)

Vasas: Szedmák 4, Sklar 12, Rountree 19, Hardy 7, Török 13, Kountoura 4. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Németh A., Kiss G. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Maribor: Kaucic 2, Blagne 8, Mlakar 8, Milosavljevic 3, Planinsec 14, Sobocan 7. Csere: Trlep (liberó), Kosenina 2, Pintar 6. Vezetőedző: Bruno Najdic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: - Azt kértem az öltözőben a csapattól, hogy tegyék oda a szívüket is a pályára, és küzdjenek. Akik itt voltak tavaly, tudták, hogy milyen csapat a Maribor, hogy csak stabil játékkal lehet őket legyőzni. Azt is kértem, hogy próbáljuk meg élvezni a játékot, örülök, hogy mindkettőt sikerült megvalósítani. Várható volt, hogy lesz egy hullámvölgyünk, de örülök, hogy azon is sikerült úgy túllendülni, hogy pörgött a csapat - erre nagy szükségünk volt a negyedik játszmában.
Bruno Najdic: - Még nagyon az idény elején vagyunk és nincs csúcsformában a csapat, a Vasas pedig túl jó csapat ahhoz, hogy ezt kihasználatlanul hagyja.

Fotó: Vasas Attila, vasassc.hu, Szöveg: vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés