Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Döntetlennel indult az új szezon
Írta: Kovg1987   
2016. szeptember 16. péntek, 12:03

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését női röpabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. Lányaink az MTK elleni 2:2-vel kezdték a szezont, amely jövő hétvégén, Brnóban folytatódik az együttes számára.

14238195_1175715592473956_959191522307934459_n

Mindig helyén kell kezelni a szezon első mérkőzését, pláne, ha felkészülési találkozóról van szó, így aztán mi sem írnánk róla sokat.

Az látszik, hogy még van munka bőven, de még van is egy hónap a szezonrajtig - mint ahogy az is látszott, hogy az első meccs okozta megilletődöttség sok lányon ott volt. Rengeteg volt a (nyitás)rontás, többször voltak még kommunikációs nehézségek, de már az is látszott, mik lehetnek az erősségeink. Amikor jó volt a nyitásogadás, akkor változatos, életerős támadásokat vezettünk, és a blokkmunka is többször dicsérhető volt.

A fiatalok közül Németh Anett hiányzott, de már a héten edzett a csapatal, jövő héttől pedig ő is végleg bekapcsolódik a munkába. Az újak közül Kiss Gréta jól játszott, Emily Sklar keveset rontott, feladónk, Elena Kountoura kicsit megilletődöttnek tűnt, Török Katán a junior Európa-bajnokság okozta fáradtságon kívül látszott, hogy mindössze háro medzésen vett részt a csapattal, de látszik, hogy sokkal jobb lesz ez a csapat már jövő héten, Csehországban is.

Egyébként is, az együttes még mindig a kőkemény alapozó időszakban van, így kicsit ólmosabban mozognak a lábak, nem mindig értünk oda a labdákra, de ez ilyenkor teljesen normális. Örömteli volt viszont Lévai Vivien visszatérése - a térdszalag-szakadása után lassan száz százalékos liberónk nagyon labdabiztos volt, remekül röplabdázott. Új szerzeményünkkel, Bánlaki Máriával kiválóan ki fogják egészíteni egymást, ahogy azt reméltük is.

Ide kapcsolódó hír, hogy Petőváry Panni a szezont az MTK-ban fogja tölteni kölcsönben - a csütörtöki meccsen csapata egyik legjobbja volt.

------------------------------------------------------------------------

Vasas Óbuda - MTK Budapest 2:2 (-22, 21, 10, -23)

Vasas: Kountoura 3, Sklar 13, Hardy 9, Rountree 15, Török 3, Bodovics 5. Csere: Bánlaki, Lévai (liberók), Durst, Kiss G. 8, Pekárik 4, Szedmák 1, Benedek 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán
MTK: Szűcs K. 7, Lutter L. 2, Hackl 5, Petőváry 14, Lakatos 12, Kilyénfalvi 4. Csere: Nagy F. (liberó), Cicic, Papp O. 1, Lesi, Horváth Z. Vezetőedző: Alberto Salomoni

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés