Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Hét héten innen, három héten túl
Írta: Kovg1987   
2016. augusztus 30. kedd, 11:25

Immáron három hete zajlik női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda felkészülése a 2016-2017-es idényre, igaz, a Folyondár utcában még erősen foghíjas keret készül Jókay Zoltán irányításával.

14045942_1136259986435599_5872156325086016521_n

Persze a foghíjas keret oka - részben - igen pozitív, hiszen játékosaink közül többen is a győri junior Európa-bajnokságon vesznek részt, ahol a hétfői, fehéroroszok elleni mérkőzésen, legnagyobb örömünkre a hét kezdőjátékosból HATan is a Vasas Óbudát erősítik az előttünk álló idényben.

"Mindenki láthatta, milyen remek teljesítményt nyújtanak a lányok, nem véletlenül nyertük meg ezt a mai meccset, és nem véletlen, hogy ennyien itt vannak a válogatottban - mondta Győrben Kőnig Gábor, a Vasas és a nemzeti csapat másodedzője. - Június óta készültünk együtt erre az eseményre, a régi és az új vasasosok is nagyszerűen dolgoztak, valamint azok is, akik még csak az utánpótlásban bontogatják szárnyaikat. Nagy öröm, hogy hét játékost is adunk a nemzeti csapatnak, azt hiszem, bizakodóan nézhetünk a jövőbe."

A fehéroroszok elleni találkozó legjobbjának egyébként azt a Németh Anettet választották, aki ha minden igaz, az előttünk álló idényben a felnőtt edzéseken is rendszeres látogató lesz, noha alapvetően még a juniorcsapatban számítanak rá. Rajta kívül felnőtt csapatunk egyik négyes ütője, Török Kata nyújtott még kiemelkedőt a győztes Eb-meccsen, rá is egyértelműen kulcsszerep kell, hogy háruljon a szezonban. De nem lenne szép csak őket, kettejüket kiemelni, hiszen mindenki, aki pályán volt (Durst Anna, Juhár Dalma, Kiss Gréta, Kotormán Réka, Szedmák Réka) nagyszerűen röplabdáztak, és győzelemmel szereztek örömet és adtak csodaszép ajándékot a születésnapját ünneplő Kőnig Gábornak.

A csapat többi, és egyben nagyobbik része eközben a Folyondár utcában, valamint a Tabán sokak által gyűlölt lépcsőin gyűjtik az izmot, az ütéseket és az állóképességet. Jókay Zoltán, aki két hete csatlakozott a társasághoz, elmondta, elégedett a lányok eddig mutatott teljesítményével.

"Megpróbáljuk kihozni a helyzetből a maximumot, de nem egyszerű úgy edzeni, hogy nem vagyunk teljes létszámmal, illetve hogy időnként ez a létszám változik is. Erőnléti edzőnkkel, Pálos Attilával igyekszünk most megalapozni az egész éves erőnlétet. Az első időszakban főleg stabilizációs, tartásjavító gyakorlatokat végeztek a lányok, azóta azonban már bőven elkezdtük a kőkemény munkát is - többek között a Tabán lépcsőinek többszöri megmászásával. Mivel edzéseken kevesen vagyunk, sok idő jut a kisebb-nagyobb hibák kijavítására, az egyéni képzésekre, aminek részben örülök, részben viszont már jó lenne rendesen csapatgyakorlatozni is, de erre még várnunk kell. Ettől függetlenül mindenki szépen dolgozik, legjobb tudásához mérten végzi a feladatokat, elégedett vagyok az eddig elvégzettekkel" - mondta kérdésünkre még a múlt hét csütörtökön Jókay Zoltán.

Sérültjeink közül Pekárik Eszter a többiekkel együtt elkezdte az alapozást, ám emellett még kiegészítő edzésekre is jár Vass Szilviához, míg Lévai Vivien esetében az arány fordított - elsősorban különedzésekkel készül egyelőre, de olykor-olykor már a Folyondár utcában, a többiekkel is lehet látni gyakorolni, ami mindenképpen örömteli hír.

Edzőmeccsekről egyelőre nem igazán tudunk beszámolni, hiszen a csapatok nagy része később kezdte a felkészülést - egyetlen programunk biztos egyelőre, hiszen szeptember utolsó hétvégéjén, a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt veszünk a brnói, igen rangos nemzetközi felkészülési tornán.

Az első tétmeccsünket október 14-én, a Közép-európai Ligában játsszuk a tervek szerint a Maribor ellen a Folyondár utcában, míg első bajnokinkra egy héttel később, az MTK otthonában kerül sor.

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés