Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Végleges a keretünk!
Írta: Kovg1987   
2016. július 09. szombat, 16:48

Egy újabb amerikai és magyar játékossal vált véglegessé a Vasas Óbuda következő szezonra vonatkozó, azaz a 2016-2017-es kerete.

emily_sklar

Elsőként egy amerikai szélső ütővel bővült csapatunk, miután a héten aláírta szerződését a huszonkét éves, 192 cm magas Emily Sklar. A játékos San Diegóban született 1994 novemberében. Sportos közegben nevelkedett, hiszen édesapja baseballjátékos, míg nagyapja kosárlabdázó volt. A röplabdával komolyabb szinten tizennégy évesen kezdett foglalkozni, majd főiskolai évei alatt kiemelkedő teljesítményének köszönhetően már rengeteg MVP (legértékesebb játékos) címet zsebelt be. Eredményeit és kiemelkedő játékát látva a híres Duke Egyetem röplabda ösztöndíjat ajánlott neki, így Sklar Kaliforniából Észak-Karolinába költözött. Már elsőévesként is stabil kezdőjátékosa volt csapatának, 2011-ben Kalifornia állam legjobbjaként vehetett át díjat, majd egyedülálló módon, már másodévesként megválasztották az ACC Konferencia legjobb játékosának. Négy éves egyetemi pályafutását azonban mindennél jobban jellemzi, hogy a Duke történelmének ötödik legeredményesebb támadójaként zárt, és háromszor is megkapta az Egyesült Államokbeli röplabda legmagasabb elismerésének számító AVCA All-America kitüntetést. Az első számú amerikai junior válogatott tagjaként Kínában és Európában is pályára lépett már, tavaly nyáron pedig az egyetemi válogatottba kapott behívást.

Emily Sklar a Vasas Óbuda jövő évi keretének harmadik amerikai játékosa, Meredith Hardy és Tess Rountree után. Új játékosunk néhány mondattal üzent a szurkolóknak: "Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Vasas Óbudánál kezdhetem meg profi karrieremet. Már most nagyon izgatott vagyok, biztos vagyok benne, hogy sikeres idény vár ránk a Vasassal, de annak is örülök, hogy egy ilyen gyönyörű, történelmi nagyvárosban élhetek majd, mint Budapest."

TorokKata

A Vasas Óbuda csapatánál folytatja pályafutását Török Kata is, az MTK Budapest nyitásfogadó szélső ütője is. A tizennyolc éves játékos a KRA neveltje, az egyesület korosztályos csapataival rendszeres résztvevője volt az év végi hatos döntőknek, majd mindössze tizenhat évesen felkerült a felnőttek közé. A TFSE csapatában rendszeres játéklehetőséghez jutott, ekkor figyelt fel rá Hollósy László és az MTK. A kék-fehérekkel erőn felül teljesítve az ötödik helyen zárták az előző bajnokságot, a jó szereplésből Kata is alaposan kivette a részét. Kiváló idényét megkoronázva a junior döntőn aranyérmet szerzett csapatával, ráadásul a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. A nehéz idényt követően nincs sok ideje a feltöltődésre, hiszen hetek óta a junior válogatott tagjaként készül az augusztus végi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Szerződése aláírását követően röviden nyilatkozott a vasassc.hu-nak: "Nagyon örülök, hogy a Vasas Óbudánál folytathatom a pályafutásomat, várom a közös munkát Jókay Zoltánnal és az új csapattársaimmal. Úgy érzem, sokat fejlődtem az elmúlt évben az MTK csapatánál, nagyon sokat köszönhetek Hollósy Lászlónak. Keményen fogok dolgozni az első naptól kezdve, bízom benne, hogy sikeres szezonunk lesz."

Emily Sklar és Török Kata érkezésével a Vasas Óbuda lezártnak tekinti jövő évi keretét, az új igazolások és a korábban bejelentett játékosok mellett a csapatnál kiemelt figyelmet kap majd néhány saját nevelésű fiatal játékos is.

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés